Hoppa över navigering

Mätfixturer för vision system

Renishaws fixturer för vision system och våra akrylbasplattor möjliggör bakgrundsbelysning och en tydlig, ren vy av arbetsstycket från ditt vison systemavsyningssystem och multisensormaskiner. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig förbättra erditt maskin för vision systemavsyningssystem.

Fixturering för vision systemavsyningssystem

Komplettera din avsyningsmaskin med vårt utbud av visionavsynings fixturering, QuickLoad™-hörn och repfria akrylbasplattor.

Fixturering av arbetsstycket med en god uppsikt

Renishaw visionavsynings fixturer för Keyence, Micro-Vu, Mitutoyo, Nikon, Optical Gauging Products och ZEISS-system erbjuder repeterbarhet och säker fasthållning av arbetsstycken i alla storlekar, former och typer vid detaljmätning på ditt vision systemavsyningssystem. Håller även de minsta arbetsstycken på många olika sätt, samtidigt som du behåller en god uppsikt på arbetsstycket.

Mångsidig
Renishaw har ett brett utbud av modulära metrologifixturkomponenter som är konstruerade för att hålla även de minsta arbetsstycken och tillåter maximal synlighet samt åtkomst till proben utan att begränsa några viktiga funktioner.

Korta inspektionstiden
Håll dina arbetsstycken inställda på flera plattor och ta på och av dem från maskinen på några sekunder. Detta minimerar stilleståndstiden när du ställer in fixtureringen. Du kan använda både modulära och anpassade plattor på Quickload-hörn för ännu större flexibilitet.

Skapade för enkel avsyning
Det sitter räfflor på Quickload-hörnens kanter. Detaljer kan lätt inspekteras när de monteras direkt mot dessa räfflor med hjälp av Renishaw fästkomponenter för fixturer som medger komplett åtkomst runt ditt arbetsstycke.

Reproducerbara inställningar
Identiska fixtureringsuppställningar är viktiga för att säkerställa repeterbarhet och noggrannhet i kontrollprocessen genom att eliminera processvariationer. Konfigurationer kan dokumenteras tillförlitligt och reproduceras med hjälp av alfanumeriskt märkta basplattor och märkta fixtureringskomponenter.

För att fästa ett arbetsstycke på en avsyningsmaskin behöver du ett QuickLoad-hörn, basplatta och en fixtursats. Vilket paket du väljer beror på den typ av arbetsstycke du ska fästa, din maskin och applikationen. Du kan även behöva ytterligare komponenter beroende på egenskaperna hos det arbetsstycke som ska fästas.

Hur kan du köpa våra produkter?

Använd vår webshop för att beställa online dygnet runt. Handla online för snabba leveranser av våra avsyningsfixturer

Handla online

Hur du beställer

För att köpa, skicka in ett kontaktformulär för att prata med ditt lokala försäljningsteam.

Du kan även köpa ett urval av probsystem och tillbehör för verktygsmaskiner från vår webshop när det passar dig.

Kontakta oss Webshop

Snabb fastsättning av detalj i en vision vinkelfixtur

Kom ihåg att våra modulära och anpassade fixturer kan förbättra kapaciteten, repeterbarheten, samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer. Renishaws fixturer kan erbjuda en komplett lösning för dina fixtureringsbehov.

Fixturering på ett enkelt sätt med Quickload-hörn

Renishaws fixturer med Quickload-hörn har konstruerats för att säkerställa repeterbarhet och erbjuda säkra arbetshållare för alla storlekar, former och typer av arbetsstycken för mätning på ditt vision systemavsyningssystem. Håller även de minsta arbetsstycken på många olika sätt, samtidigt som du behåller en god uppsikt på arbetsstycket.

Varför använda Quickload-hörn?

  • Lasta på och av på några sekunder med hjälp av snabbkopplingsmagneter
  • Lätta att fästa på avsyningsdel med hjälp av monteringshål som säkerställer repeterbara inställningar
  • Optimal för flera användare
  • Särskilda underplattor som tillval för att spara tid
  • Flexibilitet med både modulära och anpassade plattor
  • Maximerad repeterbarhet och reproducerbarhet när du använder Quickload-hörn med märkta komponenter och alfanumeriska plattor
  • Snabb återbetalningstid
OGP QuickLoad corner
QuickLoad™ konfiguration med vinkelfixtur
Inställning av flera detaljer på quick load-hörn

Inställning av fixturer

Steg 1: Välj en QuickLoad corner

QuickLoad-hörn levereras i många formfaktorer som alla är konstruerade för att passa specifika modeller av avsyningsmaskiner. Den har konstruerats för att passa det nedre vänstra hörnet på din avsyningsdel och i dess monteringshål. Monteringshål ingår i de flesta kända märken av avsyningssystem för rätt storlek och god passform.

Kanterna på QuickLoad-hörn är räfflade så att arbetsstycken även kan monteras direkt mot dessa och fästas med Renishaws M4-, M6- eller 1/4-20-fixtureringskomponenter, för snabb och enkel inspektion.

Steg 2: Välj en basplatta

Renishaws basplattor i akryl har förstärkta stålstift som passar perfekt i magneterna i QuickLoad-hörnet. Detta ger snabb, enkel och repeterbar laddning och lossning av plattor på maskinen. Det finns två alternativa basplattor att välja bland:

  • Flera hål: som ger större flexibilitet att ställa in och kontrollera så många arbetsstycken som möjligt samtidigt med ett fritt område i plattans centrum.
  • Flera fönster: med flera fönster för den tydligaste bilden av små arbetsstycken.

Steg 3: Välj ett komponentpaket

Renishaw avsyningsfixturer kan köpas i förkonfigurerade paket. Ett paket består av en sats med komponenter, konstruerade för att hålla små komplicerade arbetsstycken med och utan järninnehåll.

Våra visionkomponentsatser levereras med en behändig M4-gängstorlek som säkerställer kompabilitet med många olika användningsområden.


Handla online

Steg 4: Välj extra komponenter

Du kan köpa extra vision komponenter separat och använda dem tillsammans med förkonfigurerade komponentpaket. Fixturkomponenter är lätta att justera och konstruerade för att ordentligt hålla fast komponenter med minsta nödvändiga kraft för att undvika skador eller förvrängningar. Det stora utbudet av tillgängliga komponenter ger en flexibilitet vid inställning av en fixtur för att säkerställa en fri bana för kontroll av proben.

Hittar du inte det du letar efter?

Vi kan erbjuda lösningar för din visioninställning inklusive anpassade QuickLoad™-hörn eller utbytbara avsyningsfixturer.

Formulär för anpassad förfrågan

Ytterligare resurser

Kontakta vårt försäljningsteam idag

Kontakta ditt lokala kontor för att få mer information och prata med någon av våra experter.