Hoppa över navigering

XR20 kalibrator för roterande axlar

Positionering av roterande axlar är ytterst viktigt för maskinens noggrannhet. XR20 kalibratorn för roterande axlar erbjuder snabb kalibrering av roterande axlar med en noggrannhet på ±1 bågsekunder.

Vad är en XR20 kalibrator för roterande axlar?

XR20 kalibratorn för roterande axlar arbetar tillsammans med XL-80och XM-60 lasersystem, vilket ger mycket noggrann, repeterbar kalibrering av roterande axlar för plattformar, jiggar och verktygsmaskiner.

Den består av en integrerad vinkelretroreflektor monterad på en servostyrd precisionsaxel. Axelns vinkelposition, och optiken relativt till huvudhöljet, styrs med ett mycket noggrant pulsgivarsystem med skalan direkt bearbetad på huvudlagret.

Kontakta oss för en diskussion om dina krav

Våra experter på kalibreringsprodukter hjälper dig uppfylla dina specifika behov och besvarar gärna dina frågor.

Kontakta oss

Varför välja XR20 kalibrator för roterande axlar?

Egenskaper

  • Hög noggrannhet - ±1 ±1 bågsekund med XL-80-laser eller ±1,2 bågsekunder med XM-60 fleraxlig kalibrator. (Se felbudget och osäkerhetsberäkning nedan för mer information).
  • Trådlös drift – drivs av uppladdningsbara batterier och integrerad trådlös anslutning med Bluetooth®-lågenergi-kommunikation
  • Automatisk kalibrering – kalibreringscykel som utförs före mätningen kompenserar för vinkeluppriktningsfel
  • Cykler före testet – automatisk detektering av riktning och matningshastighet

Fördelar

  • Flexibelt och med låg vikt – konstruerat för att enkelt kunna fästas med en hand på många olika roterande bord, svarvar och andra roterande axlar
  • Snabb testning - snabb testinställning och snabb datainsamling
  • Inbyggda riktmärken – minimerar mätfel under inställningen
”Off axis”-mätning med XR20 kalibratorn för roterande axlar

Kundberättelser

Läs mer om hur våra kunder använder XR20 kalibratorn för roterande axlar för att förbättra sina mätprocesser.

XR20-kalibratorn för roterande axlar erbjuder en snabb och tillförlitlig lösning för mätning av roterande axlar.

BOST Machine Tools (Spanien)

Med funktionerna hos XR20 (enkel och flexibel inställning tack vare dess storlek och vikt, trådlös drift och användarvänlig programvara) har vi minskat inställningstiden för tester med 40 % och testkörningstiden med 20 %.

En ytterligare fördel är att trådlösa tester är säkrare vilket gjort övervakning onödig. Tack vare detta störs inte verksamheten på verkstadsgolvet, vilket är mycket fördelaktigt för vår verksamhet.

Hurco (Taiwan)

Lättanvända monteringsalternativ

Monteringen av XR20 kalibratorn för roterande axlar på roterande axlar förenklas med olika modulära fästen som passar för olika applikationer.

Standardmontering

Centrering på axeln är oftast mycket enkel, med markeringarna runt monteringsringens omkrets och centreringshjälpmedlet.

Flexibel montering

En monteringsring-adapterplatta gör att XR20 kalibratorn för roterande axlar kan monteras på roterande bord som inte har lämpliga centrumfördjupningar. Den kan också användas för att fästa XR20 kalibratorn för roterande axlar på chucken (svarv) adaptern och anpassade fästen.

Köp online


Fäste för XR20 kalibrator för roterande axlar

Kalibrering av roterande axlar med CARTO-programvarupaketet

CARTO-programvarupaketet används för att samla in data, analyser och rotationsmätning med hjälp av XL-80-laser eller XM-60-fleraxliga kalibratorn. CARTO består av tre applikationer:

  • Capture för att samla in lasermätdata.
  • Explore för att utföra kraftfull analys enligt internationella standarder.
  • Compensate för att snabbt och enkelt korrigera fel.

CARTO-användargränssnittet erbjuder ett enkelt processflöde som låter användarna samla in och hantera data på ett enkelt sätt.

Inbyggda funktioner som t.ex. ”automatisk detektion av feltecken” och ”första målet förinställt” säkerställer att insamlade data är korrekta första gången. Denna strategi tillåter större produktivitet när du använder Renishaws kalibreringsprodukter.

Roterande ”off-axis”-mätning

Läge med roterande ”off-axis”-mätning i CARTO-programvarupaketet erbjuder en enda källa för att testa ”off-axis”-mätning med hjälp av XR20-kalibrator för roterande axlar och XL-80-lasersystemet. Detta strömlinjeformar mätningen av rotationspositionens noggrannhet för 5-axliga verktygsmaskiner, där XR20-kalibrator för roterande axlar inte alltid kan monteras på rotationscentrumet.

Programvaran matar ut detaljprogram för synkroniserad förflyttning av roterande och linjära axlar för att upprätthålla stråluppriktningen under testet.


XR20 90°-fäste

Det är viktigt för mätningens noggrannhet att XR20-kalibrator för roterande axlar monteras i förhållande till axeln vid testet. Renishaw har utvecklat XR20 90°-fästet för att göra tillverkningen mindre komplex för användaren. Detta tillbehör tillverkas till de extremt höga toleranser som krävs för att uppnå noggrannhet i testningen.

Flexibla fixtureringsalternativ med löstagbara magnetfötter och många genomgående hål för direkt montering med bult. Fästet är användbart för att uppfylla monteringskraven för "off axis"-roterande mätningar och får att lösa "on axis" monteringsproblem på maskiner av trunion-typ.

Köp online

För OEM-användare finns fullständiga specifikationer för tillverkning av anpassad montering i XR20-användarhandboken.

Bildgalleri

Nedladdningar