Hoppa över navigering

Precisionstillverkning

Från hjärtat av vår affärsverksamhet till hjärtat av din tillverkning

Våra lösningar för precisionstillverkning hjälper tillverkare över hela världen att hantera nya produktionsutmaningar. De inkluderar en ökad efterfrågan för innovativa nya produkter med mer komplexa detaljer, ökade designspecifikationer och kortare produktlivscykler.

Industriell mätteknik har varit kärnan i Renishaws affärsverksamhet under mer än 40 år. Eftersom vi själva är precisionstillverkare, har vi utvecklat robusta processkontrollösningar som ger våra kunder Lösningar för processtyrning ökar graden av automation som är möjlig inom tillverkning, vilket reducerar behovet av kvalificerade operatörer för att bibehålla kvaliteten på tillverkningsdetaljer. Förmågan att skapa detaljer med funktioner med extrema toleranser är viktigt i många branscher, för de slutförda produkternas prestanda, utseende och säkerhet. Våra industriella mättekniksystem och sensorer registrerar de data som krävs för att identifiera och kontrollera källor till variationer, vilket möjliggör ökad avkastning med reducerat omarbete, kassationer och skrot.

Uppmärksammade koncept som t.ex. Industry 4.0, visar hur smart tillverkning växer fram och understryker behovet av hopkopplade maskinverkstäder. Integrationen av fysisk och digital tillverkningsteknik med intelligenta sensorer och programvara, ger tillverkare enastående möjligheter att utveckla processer som levererar förbättrad produktivitet och processkapacitet. Renishaw hjälper sina kunder att framgångsrikt implementera smart tillverkning och automation i sina verksamheter och befintlig teknik.

Vi ligger även i främsta leder med de senaste framstegen inom additiv tillverkning (AM) även känt som 3D-utskrift av metall, för produktionstillverkning. Denna teknik är banbrytande för att uppnå nya nivåer med funktionsprestanda och tillverkningskapacitet, tack vare den ökad konstruktionsfrihet som den erbjuder jämfört med traditionella tillverkningsmetoder.

Vad vi specialiserar oss på

Industriell automation

Robust automation är själva hjärtat av smart tillverkning, med intelligent beslutsfattande som utgör nyckeln till framtidens produktionsanläggningar. Att skapa automatiserade processer kräver data från sensorer och kontrollsystem. Insamling av data och information från olika ställen av tillverkningens arbetsflöde gör det möjligt att fatta beslut för att optimera kontrollen för en robusta och responsiva processer. Renishaws beprövade mycket repeterbara sensorer, tillhandahåller tillförlitliga data om komponenter, processer och maskiner.

Formgjutning och former

Masstillverkning av tillförlitliga komponenter tack vare noggrant bearbetade gjutformar och matriser. Produktlivscyklerna krymper, vilket gör att ledtiderna för att tillverka nya verktygsuppsättningar blir kortare än någonsin. Processtyrning säkerställer att kritiska verktygsuppsättningar tillverkas i exakt rätt tid, vilket strömlinjeformar tillverkningen för snabba leveranser av produkterna. Med hjälp av AM är det möjligt att tillverka gjutformar med integrerade och optimerade kylkanaler, för snabb och repeterbar tillverkning av komponenter.

Processtyrning och förbättring av tillverkningen

Vi erbjuder en mängd lösningar för processtyrning och tillhörande tjänster, inklusive den teknik som krävs för att styra nyckelprocessvariabler inom CNC-bearbetning. Förbättrad processkontroll ökar tillverkningens processkapacitet och produktivitet.

Rörelsestyrning

Maskinkalibrering, övervakning och rörelsestyrning är nödvändiga för att tillverka högprecisionskomponenter med hjälp av processer som kan återskapas på ett förutsägbart sätt för masstillverkning.

Hur kan vi hjälpa dig?

QC20-W på DMG-maskin

Kalibrering

Enheter och programvara för noggrann inställning av komplexa multifunktionsverktygsmaskiner och koordinatmätmaskiner.

Läs fallstudien

NC4+ Blue

Verktygsinställning och detektering av verktygsbrott

Berörings- och beröringsfria verktygsinställningssystem för att detektera och justera för skärverktygens skick eller slitage.

Läs fallstudien

OMP40-2 för webbutik

Probning på maskinen för kontroll i under processen

Verktygsmaskinprober används för komponentinställning, verktygsinställning och mätning under cykeln, samt för förstabitskontroll, för att möjliggöra noggranna bearbetningsprocesser.

Läs fallstudien

En användare mäter en detalj på Equator ZF Marine

Mätning på verkstadsgolvet

Våra Equator™ mätsystem tillhandahåller mycket repeterbar, temperaturokänslig, flexibel och omprogrammerbar mätning på verkstadsgolvet.

Läs fallstudien

REVO kugghjulsmätning

Inspektion

Tillverkare i hela världen förlitar sig på Renishaws CMM-probningssystem för att uppnå spårbar inspektion av många olika komponenter.

Läs fallstudien

Spindelfäste bortskuren detalj

Additiv tillverkning

Metall-3D-utskrift med många olika metallpulver för att skapa starka, lätta komponenter med former som är omöjliga att uppnå med traditionell tillverkning.

Läs fallstudien

Webbplatsbanderoll - ATOM DX™ med miniatyrkomponenter

Positionsgivare

Interferometriska laserpulsgivare och optiska pulsgivare för hög noggrannhet över långa avstånd eller i trånga utrymmen.

Läs fallstudien

Mr. Zhang Jian, förste ingenjör och teknisk direktör hos NGTC:s forskningsavdelning

Raman-spektroskopi

För att kontrollera materialens uppbyggnad i speciella komponenter, och kvaliteten hos komponentens ytbeläggning.

Mer information

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er verksamhet?

Fallstudier om precisionstillverkning