Hoppa över navigering

Renishaw GUI

Grafiska användargränssnitt för detaljinställning, inspektion, verktygsinställning och kalibrering.

Renishaw har samarbetat med marknadsledande verktygsmaskinbyggare för att skapa mjukvara med grafiskt användargränssnitt (GUI) för applikationer såsom detaljinställning, verktygsinställning och probkalibrering.

Varje GUI tillhandahåller en intuitiv, användarvänlig miljö utvecklad för att vägleda användare genom processen att använda en verktygsmaskinprob från Renishaw. Applikationerna minskar avsevärt behovet av träning jämfört med traditionell verktygsmaskinprogrammering, vilket möjliggör enkel användning av cykler.

GUI-banderoll

Öka användbarheten och eliminera manuella inställningsåtgärder. GUI ger hög användarvänlighet och vägleder användarna genom probkalibrering, detaljinställning, verktygsinställning och probinspektionscykler.

Typer av GUI

GUI tillhör normalt två olika kategorier:

GUI som integreras i verktygsmaskinens styrenhet av maskinbyggaren (helt integrerade), och GUI som antingen kan installeras av maskinbyggaren eller eftermonteras (eftermonteringsbara*).

Följande tabell listar några av de tillgängliga GUI-paketen. Kontakta ditt lokala Renishaw-kontor för en fullständig lista.

Helt integrerade GUIStyrenhet/maskin
Fanuc GUIDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM och YouJi
GUI för kontaktfri verktygsinställningSiemens
Eftermonteringsbara* GUIsStyrenhet/maskin
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMIFanuc Plus CNCs och Fanuc ROBODRILLs med iHMI-gränssnitt
GUI för kontaktfri verktygsinställningHeidenhain
*Kan kräva alternativ för styrenheter och/eller en API. Se produktens datablad för fullständig information.

Fanuc GUI

Dessa GUI är avsedda för Fanuc-baserade styrenheter som inte stödjer Windows-operativsystemet, och de är helt integrerade i styrenheten av maskinbyggaren. Dessa GUI har cykler för detaljinställning, inspektion och både kontaktverktygsinställning och kontaktfri verktygsinställning.

Renishaw GUI på en Fanuc-styrenhet

GUI för kontaktfri verktygsinställning

GUI för kontaktfri verktygsinställning tillhandahåller ett användarvänligt gränssnitt för många olika kontaktfria verktygsinställningscykler, vilket gör mätprocessen på maskinen snabb och enkel.

Siemens och Heidenhain GUI

Set and Inspect

Set and Inspect är en enkel, intuitiv app för probning på maskinen för kunder som behöver en lättanvänd probningslösning. Appen kan installeras på en Microsoft® Windows®-baserad styrenhet, eller på en Windows-surfplatta ansluten till styrenheten via Ethernet.

Set and Inspect kan antingen monteras i fabriken av maskinbyggaren eller eftermonteras.

Set and Inspect-appen på maskinen integrerad med Hartrol Plus CNC-styrenhet

GoProbe iHMI för Fanuc Plus CNCs och Fanuc ROBODRILLs med iHMI-gränssnitt

GoProbe iHMI använder det inbyggda Windows-operativsystemet, Fanuc Picture-teknologi och Fanuc iHMIs pekskärmsgränssnitt för att leverera en lättanvänd probningslösning som är perfekt för användare med ingen eller begränsad erfarenhet av probning. GoProbe iHMI kan antingen monteras i fabriken av maskinbyggaren eller eftermonteras.


GoProbe iHMI för Fanuc Robodrill

Set and Inspect driver förbättringar av tillverkningsprocessen

Läs mer om hur våra kunder använder våra appar för verktygsmaskiner för att förenkla sin tillverkningsprocess.

Den nya Hartrol Plus-styrenheten är utvecklad för att göra våra maskiner enkla att använda. Set and Inspect är det perfekta tillägget då dess grafiska användargränssnitt innebär att användarna enkelt kan programmera probningsrutiner för verktygsmaskiner.

Hartford (Taiwan)