Hoppa över navigering

APC-prober för verktygsinställning med automatiska skydd

Har en robust konstruktion för att mäta verktyg i de tuffa omgivningarna i svarvar och multifunktionsmaskiner.

Behovet av intelligent processtyrning är nyckeln för moderna tillverkare som vill förbättra kvaliteten och öka kapaciteten och genomströmningen.

Med verktygsinställningsproberna APCA-45 och APCS-45 kan tillverkare införa automatiserad verktygsmätning med svarvmaskiner och multifunktionsmaskiner. Dessa mätningar kan användas för den initiala verktygsinställningen, verktygsväxlingscykler, verktygsslitage, verktygsbrott och övervakning av temperaturutvidgning.

Vissa saker är värda att skydda

Minska kassationerna, förbättra kvaliteten och öka genomströmningen – en APCA-45 eller APCS-45 kan kontrollera din bearbetningsprocess.

Nyckelegenskaper

APC sprängskiss

Mätspetsskydd

Ett lufttrycksskydd ser till att mätspetsen är helt skyddad när den inte används. Skyddet fälls ut med tryckluft och dras tillbaka antingen med tryckluft (APCA-45) eller en fjäder (APCS-45). Med tillbakadragning med fjäder behövs en M-kod färre på CNC-styrenheten.

Svarvverktyg

Kompatibel med många olika verktyg

Snabb mätning av verktyg för svarvning, kapning, spårning, gängning och aborrning.

APC-svarvpositioner

Flexibel positionering

Ett robust och kompakt hölje av rostfritt stål möjliggör flexibel installation och montering i områden på maskinen som tidigare var olämpliga för verktygsinställare.

APC Tool Touch

Noggrann och tillförlitlig mätning

En integrerad luftstråle hjälper till att hålla skräp borta från mätspetsen, för att säkerställa noggrann och tillförlitlig mätning (valbar tryckluft för verktygsrengöring finns också tillgänglig).

Vårt utbud av programvara för verktygsinställning

För information om vilka makrobaserade programvarupaket som kan användas för att programmera verktygsinställning och detektering av verktygsbrott på CNC-fleroperationsmaskiner, läs vårt senaste datablad om probprogram för verktygsmaskiner.

Mer information

Litteratur för APC-användare

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.