Hoppa över navigering

Karriärmöjligheter

Vår personal och produkter gör verklig skillnad för världen vi lever i.

Från tillverkning av jetmotorer och vindturbiner, till tandvård och hjärnkirurgi, löser vi svåra problem inom konstruktion och vetenskap.

Gör skillnad

Genom att arbeta för Renishaw gör du skillnad inom ett globalt företag som uppmuntrar innovation och personliga framsteg. Börja söka här.

Servicetekniker till Renishaw AB inom 3D Printning / Additiv tillverkning för metall


Efter en kraftig försäljningsökning de senaste åren söker vi nu ytterligare en servicetekniker till Renishaw AB, för våra befintliga samt nya kunder. Detta för att säkerställa en hög standard av service och support till alla våra kunder så att det kan maximera fördelarna från deras Renishaw AMPD maskin för metall.

Som servicetekniker för våra additiva maskiner för metall, är huvudmålet installationer, support, enklare programmering och utbildning hos våra kunder.

Följande uppgifter ingår i tjänsten:

 • Installationer och idrifttagning, service och support, enklare programmering samt utbildning.
 • Underhåll, service och elektromekaniska uppgraderingar och/eller installationer av mjukvaror och optiska aggregate.
 • Vi arbetar inom hela Norden med största fokus på Sverige.
 • Ett stort antal resdagar med övernattning och även resor utanför Norden kan förekomma.
 • Hantera rapportering, säljstödsprogram och övriga tekniska uppgifter.


Din bakgrund och kvalifikationer:

 • Tekniskt gymnasium.
 • Minst 3 års teknisk arbetserfarenhet.
 • God teknisk förståelse och med fördel en bakgrund inom service och underhåll av bearbetningsmaskiner, skrivarindustrin (plast- eller metall) och/eller andra industrier där elektromekanisk ingenjörssupport krävs.
 • Praktisk erfarenhet av AM lasersystem ses som en stor fördel.
 • Goda kunskaper i elektronik, mekanik samt data/IT.
 • Analytisk och strukturerad.
 • B körkort.
 • Goda kunskaper i engelska som är vårt koncernspråk.
 • Goda kunskaper inom kommunikation, både i skrift och tal.

Personliga egenskaper:


För att bli framgångsrik måste du kunna hantera ett antal olika projekt med kunder och interna kontakter med förmågan att avsluta projekt inom realistisk tid. Kandidaten måste vara kreativ och positiv till att hitta lösningar och tycka om utmaningen med kunden i fokus med en tillitsfull karaktär.

Du måste vara mycket självgående med en hög motivation och kunna arbeta både enskilt och i team.

Eftersom du kommer att besöka kunder cirka 4 dagar per vecka är det av stor vikt att du är flexibel med en god förmåga att planera ditt arbete.


Vi erbjuder:

Ett självständigt och spännande arbete i ett framgångsrikt internationellt företag med konstant nya utmaningar. Umgänget är öppet och informellt och du kommer att ha kontakt med kollegor i ett internationellt team med stora kunskaper inom respektive arbetsområde. I tjänsten ingår tjänstebil och övriga verktyg för att du ska kunna utföra ditt arbete på ett effektivt och flexibelt sätt.

Denna tjänst är en fast heltidstjänst.

Placeringsorten är vårt huvudkontor i Järfälla.

Renishaw´s affärskultur främjar innovation, utveckling och önskan att erbjuda en unik service runt världen. Vi söker kontinuerligt talangfulla människor som vill växa med oss. Vår personal och produkter gör verklig skillnad för världen vi lever i. Genom att arbeta för Renishaw gör du skillnad inom ett globalt företag som uppmuntrar innovation och personliga framsteg.

Din ansökan

Vänligen sänd er ansökan med CV till sweden@renishaw.com

Vi vill ha er ansökan på engelska.

Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att presentera oss vidare under rekryteringsprocessen.

Renishaw är ett av världens ledande företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi, med expertis inom precisionsmätning och hälsovård. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi. Vi är också världsledande inom området additiv tillverkning (som också kallas metall-3D-utskrift), där det är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Renishaw-gruppen har i dag fler än 80 kontor i 36 länder, med fler än 5 000 anställda i hela världen. Ungefär 3 000 personer är anställda i Storbritannien där företaget genomför det mesta av sin forskning och utveckling och sin tillverkning.

Besök även www.renishaw.se eller www.renishaw.com för mer information.

Kontakta oss

Vid intresse av denna tjänst vänligen kontakta Bo Eneholm VD.

Vi ser fram emot att få dina ansökningshandlingar

RENISHAW AB
Biskop Henriks väg 2
SE-176 76 Järfälla

Telefon: 08-584 908 90

Fax: 08-584 908 99

Email: sweden@renishaw.com

www.renishaw.se