Hoppa över navigering

Avsyningsfixturer

Renishaws avsyningsfixturer och basplattor av akryl möjliggör bakgrundsbelysning och en tydlig, ren vy av detaljen från ditt avsyningssystem och multisensormaskiner.

Avsyningsfixturer

Renishaws avsyningsfixturer erbjuder två unika fixtureringslösningar som konstruerats för att passa ditt specifika avsyningssystem eller multisensormaskin:

  • QuickLoad™ corner (QLC)
  • Utbytbara avsyningsfixturer (IVF, Interchangeable Vision Fixtures)

Varje system har en basplatta i akryl med inbyggd bakgrundsbelysning för en tydligare detaljbild i ditt avsyningssystem.

Förbättra genomströmningen, reproducerbarheten och noggrannheten i din inspektionsprocess genom snabb och repeterbar fixtureringsinställning med Renishaws avsyningsfixturer.

QuickLoad™ corner (QLC)

Renishaws basplattor i akryl har förstärkta stålstift som passar perfekt i magneterna i QuickLoad™-hörnet. Detta ger snabb, enkel och repeterbar laddning och lossning av plattor på maskinen. Kanterna på QuickLoad™ corner (QLC) är räfflade så att detaljer även kan monteras direkt mot dessa och fästas med Renishaws M4-, M6- eller 1/4-20-fixtureringskomponenter, för snabb och enkel inspektion. När detaljen har fixturerats kan inställningen dokumenteras för exakt återskapning.

QLC:n har konstruerats för att passa det nedre vänstra hörnet på din avsyningsdel och i dess monteringshål. Monteringshål ingår i de flesta kända märken av avsyningssystem för rätt storlek och god passform.

Utbytbara avsyningsfixturer (IVF, Interchangeable Vision Fixtures)

Den utbytbara avsyningsfixturen (IVF) är idealisk för maskiner över 450 mm x 450 mm.

Den här fixturen består av en ram och underplattor i akryl som kan konstrueras för användning av hela, halva eller en fjärdedel av ramens totala storlek. Ramen är tillverkad i anodiserad aluminium och konstruerad för din specifika avsyningsmaskin.

De utbytbara underplattorna är antingen modulära med M4-, M6- eller 1/4-20-gängade hål (10 mm eller 0,5 tum i centrum) eller kundanpassade. En kombination av både kundanpassade och modulära underplattor och komponenter kan läggas till och anpassas till samma ram, vilket ger högsta möjliga flexibilitet.

Varje IVF konstrueras för din specifika maskin för rätt storlek och god passform.

Ange maskinfabrikat och modellnummer när du beställer ett QuickLoad corner eller utbytbar avsyningsfixtur.

Visste du?

Renishaws egna konstruktionsteam kan designa och skapa specialanpassade fixturer. Oavsett om du behöver öka genomströmningen genom att mäta flera detaljer samtidigt eller har mått som är svåra att komma åt med vårt modulära utbud så kan vi tillhandahålla en specialanpassad lösning för din avsyningsuppsättning, inklusive specialanpassade QLC (QuickLoad™ corner) eller utbytbara avsyningsfixturer.

Fyll i ett formulär för begäran av kundanpassning eller kontakta oss via ”De följande stegen”-länkar.

Fixturkomponenter

Fixturkomponenter är lätta att justera och konstruerade för att ordentligt hålla fast komponenter med minsta nödvändiga kraft för att undvika skador eller förvrängningar. Det stora utbudet av tillgängliga delar ger flexibilitet vid inställning av en fixtur för att säkerställa största möjliga utrymme för inspektion.

Ett urval av olika förkonfigurerade komponentuppsättningar finns tillgängliga med metriska och brittiska gängstorlekar. Alternativt kan fixtureringskomponenter köpas individuellt. Ta en titt på utbudet i vår webshop eller kontakta din lokala försäljare.

Basplattor

Det finns två alternativa basplattor att välja bland:

  • Flera hål: Ger större flexibilitet att ställa in och kontrollera så många detaljer som möjligt samtidigt med ett fritt område i plattans centrum
  • Flera fönster: Fler fönster för den tydligaste bilden av små detaljer

Nedladdningar

Applikationsbilder för visuella system