Hoppa över navigering

CMM-fixturer

Med Renishaws CMM-fixturer kan du förbättra produktionsprocessen och detaljstyra inspektionen av dina komponenter genom snabb och repeterbar set-up.

CMM-fixturer

Renishaws sortiment av CMM-fixturer inkluderar ett brett urval av basplattor i standardstorlek samt ett stort utbud av komponenter med M4-, M6- M8- eller 1/4-20-gängade kopplingar. Vare sig du inspekterar komponenter för flygindustrin, fordonsindustrin, elektronikindustrin eller applikationer för hälso-och sjukvård kan Renishaw erbjuda en komplett fixtureringslösning för detaljen, oavsett storlek, form eller material.

Fixtureringslösningar kan snabbt monteras för att öka produktiviteten och undvika kontrollförseningar. Varje fixturplatta har ett alfanumeriskt gittermönster och varje fixtureringskomponent har ett tydligt uppmärkt artikelnummer, vilket möjliggör enkel dokumentering av inställningen. Samma inställning kan snabbt och noggrant reproduceras för senare kontroll. Det är särskilt användbart när en enskild sats används i flera applikationer eller av flera användare. Identiska fixtureringsuppställningar är viktiga för att förbättra repeterbarhet och noggrannhet i kontrollprocessen genom eliminering av processvariationer.

Renishaws CMM-fixturer kan köpas i förkonfigurerade satser och extra komponenter kan köpas separat. Ett paket består av en basplatta och en heltäckande uppsättning av komponenter. Vilket paket du väljer att köpa beror på den typ av detaljer du ska använda med fixturen. Renishaw erbjuder två typer av paket som är tillgängliga med gängstorlek M4, M6, M8 och 1/4-20:

  • Fästpaket
  • Magnetiskt fästpaket (innehåller magneter för fixturering av ståldetaljer eller andra detaljer som innehåller järn)

För mer information, ladda ner en Teknisk specifikation: CMM-fixturer eller kontakta ditt lokala försäljningskontor.

Basplattor

Basplattor finns tillgängliga i storlekar upp till 1 500 mm x 3 000 mm och 60 tum × 120 tum. Våra basplattor är tillverkade av pressgjuten aluminium och behandlade med hårdanodiserad NiTuff® för att tåla slitage och repor. Du kan fästa plattan på din maskin med Renishaws plattfästen (ett par plattfästen medföljer alla standardplattor upp till 600 mm x 600 mm). Alternativt kan du beställa din platta med monteringshål som är specifika för graniten på din maskin.

Fixturkomponenter

Fixturkomponenter är lätta att justera och konstruerade för att ordentligt hålla fast komponenter med minsta nödvändiga kraft för att undvika skador eller förvrängningar. Det stora utbudet av tillgängliga detaljer ger en flexibilitet vid inställning av en fixtur för att säkerställa en fri bana för kontroll av proben.

Ett urval av olika förkonfigurerade komponentuppsättningar finns tillgängliga med metriska och brittiska gängstorlekar. Alternativt kan fixtureringskomponenter köpas individuellt. Ta en titt på utbudet i vår webbutik eller kontakta din lokala försäljare.

Nedladdningar

CMM-fixtursatser

CMM-applikationsbilder

Visste du?

Renishaws egna konstruktionsteam kan designa och skapa specialanpassade fixturer. Oavsett om du behöver öka genomströmningen genom att mäta flera detaljer samtidigt eller har mått som är svåra att komma åt med vårt modulära utbud så kan vi tillhandahålla en specialanpassad lösning.

Fyll i ett formulär för begäran av kundanpassning eller kontakta oss via ”De följande stegen”-länkar.

Vi har också ett stort utbud av CMM-probningssystem och mätspetsar.