Hoppa över navigering

RENGAGE™-teknologi

Verktygsmaskinprober med hög noggrannhet för inställning av arbetsstycken, processtyrning under processen och inspektion efter processen.

Med oslagbar 3D-mätningskapacitet och repeterbarhet på under en mikrometer kombinerar Renishaws utbud av verktygsmaskinsprober med RENGAGE™-teknologi noggranna silikon-trådtöjningssensorer med extremt kompakt elektronik för att ge överlägsen prestanda.

Verktygsmaskinprober med RENGAGE-teknologi är utmärkta att använda för mätning av komplexa former och konturer, och är idealiska för användning i applikationer inom formgjutning och former och inom flygindustrin. En extremt låg triggningskraft hjälper till att eliminera skador på ytor och former, vilket är idealiskt för att inspektera ömtåliga arbetsstycken.

Välj den perfekta proben med hög noggrannhet för ditt användningsområde

Renishaw har tillverkat flera prober med hög precision som använder RENGAGE™-teknologi. Alla prober är anpassade för att passa för olika storlekar på verktygsmaskiner och bearbetningsapplikationer.

Trådtöjningsproben RMP600 hjälper Tridan Engineering att noggrant bearbeta arbetsstycken för sina kunder i fordonsindustrin.

Konstruerad för prestanda

OMP400-impeller

Överlägsen 3D-noggrannhet

Har oöverträffad prestanda på under en mikrometer vid mätning av komplexa 3D-former och konturer.

RMP600

Extremt låg triggningskraft

Oöverträffad låg triggningskraft för känsligt arbete hjälper till att eliminera ytskador och formskador.

Bearbetning i tuffa omgivningar

Robust konstruktion

Robustheten, även i de tuffaste omgivningarna, ger tillförlitliga mätningar och lång livslängd.

RMP400 djup borrning


Inspektera komplexa detaljer

Förbättrad noggrannhet när långa och specialanpassade mätspetsar används innebär att mått som är svåra att nå kan mätas enkelt.

Vi är nöjda med noggrannheten hos RMP600, och speciellt den följande minskningen av skrotdetaljer längre fram i produktionslinjen. Detta är stora, dyra komponenter och vi kan använda proben för att identifiera och undvika fel.

Tods Composite Solutions Ltd (Storbritannien)

RENGAGE™-teknologi

Innovativt tänkande

MP250-struktur

Prober med RENGAGE™-teknologi använder trådtöjningssensorer och en mekanisk konstruktion med hög precision för att ge oöverträffad prestanda.

Konventionella prober har fortfarande en viktig roll att spela, vilket är anledningen till att Renishaw behåller sin marknadsledande position inom konstruktion, tillverkning och support för dessa produkter.

För många applikationer ger dock de avsevärda prestandafördelarna med RENGAGE-teknologin användarna en konkurrensfördel, både nu och i framtiden.

Konkurrensfördel

Konkurrent och Rengage-plott

Tack vare innovativa trådtöjningssensorer är prober med RENGAGE™-teknologi mindre känsliga för lobningsfel – fel som orsakas av att mätspetsen böjs och probmekanismen rör sig innan proben registrerar kontakt med en yta.

Vi testade prestandan hos vår OMP400-prob med RENGAGE-teknologi mot verktygsmaskinsprober med hög noggrannhet från andra tillverkare och upptäckte att den hade bäst resultat. Vill du se resultaten?

Programvara som gör probning enkel

Renishaw arbetar för att se till att deras prober ska vara enkla att använda. Med ett heltäckande utbud av makrocykler och verktygsmaskinsappar kan du programmera mätcykler snabbt och enkelt.

Kontrollera maskinens prestanda med AxiSet™-teknologi

Axiset med RENGAGE-prob

Använd prober med hög precision med AxiSet™ Check-Up för att mäta maskinens prestanda på några minuter.

AxiSet Check-Up har en enkel och pålitlig process för att analysera prestandan hos roterande axlar och för att identifiera problem som orsakas av felaktig maskininställning, kollisioner eller slitage.

Precis som planerat kunde vi uppnå en noggrannhet på ±1 µm för alla egenskaper. Denna högprecisionsbearbetning har en avsevärd påverkan på om forskarna kan behöva omvärderade de accepterade fysikaliska lagarna eller inte. Noggranheten och tillförlitligheten hos Renishaws OMP400-prob var nyckeln till vår framgång.

Physikalisch-Technische Bundesanstalt (Tyskland)

Uppmätt med RENGAGE™-teknologi

Läs om hur våra kunder använder trådtöjningsproberna OMP400, OMP600, RMP400, RMP600 och MP250 för att förbättra sina tillverkningsprocesser.

Att möta aktuella och framtida prestandakrav för våra produkter kräver tillverkning av allt mindre och mer avancerade detaljer som alltid är exakta till inom 1 μm. Tillförlitlig inställning och mätning är därför kritiskt viktigt för denna process och utgör grunden för vårt beslut att använda RENGAGE™-teknologi.

Flann Microwave (Storbritannien)

Tillbehör

Utforska ett brett utbud av tillbehör för verktygsmaskinsprober inklusive kalibreringsutrustning och skaft. Använd tillbehör från Renishaw för att säkerställa probning med lång livslängd och optimala prestanda.