Hoppa över navigering

Renishaw lanserar en ny extremt kompakt radioprob med hög repeterbarhet

25 juni 2018

Renishaw, ett globalt teknologiföretag, introducerar RMP400-proben för verktygsmaskiner på IMTS, USA och AMB, Tyskland, innan dess officiella lansering på JIMTOF 2018 i Japan. Denna extremt kompakta trådtöjningsprob är utvecklad för små 5-axliga verktygsmaskiner och är en tillförlitlig och noggrann kontaktprobslösning för detaljinställning, mätning av mått och kontroll av maskinens prestanda.

RENGAGE™-teknologi för överlägsen 3D-prestanda

RMP400 ansluter sig till RMP600, OMP400, OMP600 och MP250 som en del av Renishaws utbud av RENGAGE™-prober som kombinerar beprövad silikon-trådtöjningsteknologi med extremt kompakt elektronik för att leverera oslagbar 3D-prestanda och repeterbarhet under en mikrometer. RENGAGE-prober är utmärkta att använda för mätning av komplexa former och konturer, och är idealiska för användning i applikationer inom formgjutning och former samt inom flygindustrin. En extremt låg triggningskraft hjälper till att eliminera skador på komponentens yta och form, vilket är idealiskt för att inspektera ömtåliga arbetsstycken.

Radioöverföring med utmärkt tillförlitlighet

RMP400 är lämplig att använda för installationer där det inte finns fri sikt mellan spindelproben och kommunikationsgränssnittet, och använder radioöverföring med FHSS-teknologi (Frequency Hopping Spread Spectrum). Med FHSS-teknologi kan enheter undvika störningar och punkter i ”radioskugga” vid överföringen, så RMP400 fungerar med imponerade tillförlitlighet även i täta radiofrekvensmiljöer.

För ytterligare information, besök oss på: IMTS i Chicago, USA (10–15 september, East Hall monter 135509); AMB i Stuttgart, Tyskland (18–22 september, hall 7 monter 7A11); JIMTOF i Tokyo, Japan (1–6 november, East Hall 7 monter E7139).

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vårt Mediacenter.