Hoppa över navigering

Ultrakompakta kontaktprober för radioöverföring gör att ännu fler CNC-maskiner kan utnyttja fördelarna med probmätning

Renishaw utökar sitt marknadsledande sortiment av prob- och programprodukter med nya kontaktprobsystem för maskiner, inklusive svarvar, där synfältet ibland kan orsaka problem vid optisk signalöverföring.

RMP40 ultrakompakt kontaktprob med radiosignalöverföring Renishaw skakar om marknaden med lanseringen av nya kontaktprobsystem som använder Renishaws unika FHSS-system (Frequency Hopping Spread Spectrum) för radioöverföring av probsignaler. Systemet gör det möjligt att automatisera inställningen av arbetet och mätningarna i processen, på CNC-maskiner av alla storlekar. Den nya ultrakompakta RMP40-proben är extra lämplig för fleraxliga maskiner och fräs-/svarvuppgifter, medan kontaktproben RLP40 är särskilt framtagen för svårare svarvuppgifter. Vi lanserar även en RMP40M-modul endast för sändning.

Stort sortiment av kontaktprober med radioöverföring

Dessa nya produkter förstärker Renishaws världsledande probsystem och probprogram, och ger användarna nya fördelar inklusive kortare ställtider, färre kassationer, lägre fixturkostnader och bättre processtyrning. Vårt sortiment av radiobaserade inspektionsprober innehåller redan den kontaktproben RMP60 som vunnit flera priser, och den klassledande och mycket noggranna proben RMP600 med Renishaws patenterade Rengage™ 3D-trådtöjningsteknik.

RMP40-proben har bara 40 mm diameter och är 50 mm lång. Probsystemet kombinerar kompaktheten i Renishaws prisbelönta OMP40 optiska probsystem med robustheten och mångsidigheten i Renishaws unika FHSS-radioöverföring. Den här kombinationen betyder att RMP40 passar maskiner av alla storlekar, särskilt fleraxliga maskiner och svarv-/slätsvarvningssystem där synfältet mellan inspektionsproben och gränssnittet inte alltid är öppet.

Unikt signalöverföringssystem för probsignalen

RMP40 använder FHSS-radioöverföring av samma unika och beprövade typ som används i Renishaws befintliga RMP60- och RMP600-prober i tusentals uppgifter världen över. Systemet paras ihop med standardgränssnittet (RMI-Radio Machine Interface) och arbetar på frekvensbandet 2,4 GHz. Frekvensen är laglig världen över och maskintillverkare och användare kan specificera och använda samma typer av prober oavsett geografisk position. Systemet ger också oöverträffad robusthet, flexibilitet och frekvensvariation, där proben och dess gränssnitt oavbrutet hoppar från en signalöverföringskanal till en annan. Detta eliminerar döda punkter i arbetsmiljön så att systemet kan undvika radiostörningar. Båda dessa problem är vanliga hos andra inspektionsprober där kanalerna är fasta och ingen frekvenshoppning förekommer.

Kontaktproben RMP40 använder självfallet Renishaws patenterade system Trigger Logic™ för inställning och val av läge. Användarna kan därför snabbt och enkelt konfigurera sina probsystem efter egna specifika krav, utan krångliga demonteringsrutiner eller omställningar av små omkopplare.

Ny radiokontaktprob för CNC-svarvar

RLP40 har många funktioner gemensamt med kontaktproben RMP40. RLP40 är ett radiosignalbaserat inspektionsprobsystem för svarvar, medan RMP40M är en radiosignalbaserad signalöverföringsmodul med en M16-adapter enligt industristandard, för användning tillsammans med Renishaws välbeprövade LP2-familj av svarvprober.
Kontaktproben RLP40 har alla viktiga funktioner och fördelar som finns i RMP40, och har dessutom specialhölje för att klara de extrema miljöerna i svarvar och fleroperationsmaskiner. Precis som alla Renishaw-prober är även denna kapslad enligt klass IPX8, och skyddas dessutom av ett extra spånskydd av ”ögonlockstyp”. 

RMP40M-modulen ger också alla fördelar som finns i RMP40-systemet, så att flexibiliteten i FHSS-radioöverföringen kan användas i de situationer då LP2-familjen av kontaktprober, adaptrar och tillval är nödvändiga.

Eftermontering på befintliga maskiner och verktyg

Probsystemen RMP40 och RLP40 ger en kombination av användarvänlig drift, robusthet, extrem flexibilitet och bevisad tillförlitlighet. De är mycket efterfrågade och mångsidiga tillägg till Renishaws snabbväxande sortiment av inspektionsprober, och kan eftermonteras på befintliga installationer. Något som är viktigt för användarnas förtroende är att de också stöds av ett världstäckande nätverk som omfattar service, support och kompetens om användningsområden.

Renishaws prober för verktygsuppsättning, inspektionsprober och programvara spänner över alla tänkbara maskinbearbetningsuppgifter, från inställning av verktyg och arbetsstycken, till processtyrning och komplexa verifieringsuppgifter på maskinen, oavsett om det avser en enkel fräsmaskin eller en komplicerad fleraxlig fleroperationsmaskin. 

 

Nyhetsuppdateringar

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw

Ladda ner redigerare

Alla bilder och all text – copyright Renishaw