Hoppa över navigering

Verktygsuppsättningsarmar med hög precision

För verktygsmätning och detektering av verktygsbrott på 2-axliga och 3-axliga CNC-svarvar och slipmaskiner.

Är din verktygsmaskin redo?

Allt eftersom ”nattlig” bearbetning blir allt mer populär, ökar behovet av automatiserade processer, särskilt för verktygsmaskinernas inställningsmiljö. Renishaws utbud av högprecisionsarmar (HP) hjälper dig att ta första steget mot denna omvandling. Våra armar baseras på ett beprövat reperterbart kinematiskt system som tillhandahåller konsekvent repeterbara mätningar med mindre än 5 micron 2σ X/Y probaxlar*

Beroende på din verktygsinställning, kan du välja korrekt typ av arm från en serie med avtagbara, fällbara eller motordrivna armar.

Om du behöver en upp och nedvänd arm, ett längre rör eller flera prober, uppfyller Renishaws högprecisionsarmar för verktygsinställning alla dina behov. Förutom ett brett sortiment med standardprodukter, kan vi skräddarsy produkterna efter dina behov.

  *beroende på armlängden gäller detta för standardarmar för en chuck upp till 15 inch.

  Hur kan du dra nytta av HP-armar?

  HP arms-app

  Öka produktiviteten

  Den motordrivna verktygsinställningen med HP-armar ger din maskins styrenhet den information som behövs för automatiserad maskinbearbetning, vilket möjliggör ”nattlig” bearbetning.

  Minska kassationerna

  HP-armarna introducerar tillförlitligt proben i verktygsmaskinens miljö med en repeterbarhet på 5 micron 2σ, vilket säkerställer att produktionen av detaljer blir ”rätt första gången”.

  Enkel att använda

  Tack vare vår mobilapp är det lätt att installera, konfigurera och underhålla HP-armarna. Finns tillgänglig på iOS, Android, Baidu, Huawei och Tencent.

  Hur du väljer din högprecisionsarm

  Standardområde

  Följande finns tillgängliga i standardstorlekar. De kan dock skräddarsys efter dina behov.

  HPRA-navigeringsknapp

  HPRA

  Borttagbar högprecisionsarm

  En ”inkopplingsarm” som placeras manuellt på verktygsmaskinens arbetsområde och låses i en repeterbar kinematiskt position. Armen tas bort när verktygsinställningen slutförts.

  HPPA-navigeringsknapp

  HPPA

  Nedfällbar högprecisionsarm

  En manuellt styrd arm använder en innovativ, roterbar mekanism som låser armen automatiskt i en repeterbar kinematiskt position utan att någon ytterligare justerings- eller låsningsanordning krävs.

  HPMA-navigeringsknapp

  HPMA

  Motoriserad högprecisionsarm

  En eldriven arm. Snabba , repeterbara rörelser gör verktygsinställning och detektering av verktygsbrott möjlig under drift, utan några ingrepp av användaren.

  Anpassat område

  Dessa armar finns endast tillgängliga som skräddarsydda alternativ för att passa för dina behov. Dessa armar kan skräddarsys för att montera mer än en prob och är konstruerade för att monteras i valfri riktning.

  HPMA-X-arm för verktygsinställning

  HPMA-X

  Motoriserad högprecisionsarm

  En eldriven arm med en uppgraderad motor och växellåda vilket medger större armar, flera prober och komplexa installationer.

  HPGA-navigeringsknapp

  HPGA

  Allmän högprecisionsarm

  En 3-axlig motoriserad lösning med mycket hög repeterbarhet för verktygsinställning och detaljkontroll, med förbättrad robusthet och anpassning för slipmaskiner och CNC-svarvar.

  ArmtypHPRAHPPAHPMA
  Manuell inställningAvtagbar arm låst i en repeterbar kinematiskt position.Nedfällbar arm låst i en repeterbar kinematiskt position.Motordriven arm låst i en repeterbar kinematiskt position.
  Frekvens för verktygsinställning (per dag)15Fler än 5
  Automatiserad (”nattlig” bearbetning)Ja

  Typiska system

  Ett typiskt HP-armsystem består av 3 huvudkomponenter: En arm, en prob och gränssnittet.

  Armen introducerar proben för arbetsmiljön på ett repeterbart sät med precisionsstyrd långvarig kinematik och stopp.

  Gränssnittet kommunicerar mellan armen och maskinens styrenhet. Skickar kommandon för motordrivna armar att flytta armen till läge för mätning och förvaringsläge när den inte används. Den överför även utlösningssignaler till maskinens styrenhet när proben aktiveras.

  Verktygsinställningsgränssnittet (TSI) 2 och varianterna används på icke motordrivna armar. TSI 3 och varianterna används på motordrivna armar, och HSI används på särskilda tillämpningar tillsammans med MP250-proben.

  RP3 är en universell prob som ofta används på många HP-armar, och baseras på kinematisk teknologi både för inställning av verktyg och arbetsstycken. Lämplig för OEM-installation i specialbyggda hållare.

  Använder ett universellt M4-mätspetsfäste, vilket möjliggör användning av hela utbudet av Renishaw-mätspetsar. Anslutningen från probkontakterna till gränssnittskabeln görs enkelt med det tillgängliga OEM-paketet. Höljets korta längd ger avsevärda fördelar för verktygsinställningsapplikationer med alla fördelar hos traditionella kontaktprober från Renishaw. Den allmänna armen har fullt stöd för LP2 och MP250-prober och RP3.

  De följande stegen

  Kontakta din lokala återförsäljare om du tror att HP-armar för verktygsinställning är något för dig.

  Mer information

  För installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse, besök vårt bibliotek för teknisk support.

  Renishaw-fördelen

  På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

  Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.