Hoppa över navigering

nVia™ konfokalt Raman-mikroskop

Det ultimata konfokala Raman-mikroskopet av forskningsklass ger enastående prestanda och bäst data på kortast tid.

Designat, utvecklat och förbättrat under mer än två årtionden för att göra det till det mest pålitliga Raman-instrumentet på marknaden. Raman-mikroskopet inVia™ är det ultimata Raman-mikroskopet av forskningsklass för dina aktuella och framtida behov.

Den är enkel att använda men levererar ändå enastående prestanda och tillförlitliga resultat, även för de mest utmanande experimenten. Du kan skapa både rika, detaljerade, kemiska bilder och mycket specifik data från diskreta spår. Med oöverträffad flexibilitet litar forskare och ingenjörer över hela världen på inVia-mikroskopet.

Kontakta oss

Analysera data från inVia

Egenskaper

inVia-mikroskopet består av ett mikroskop av forskningsklass kopplat till en högpresterande Raman-spektrometer. Det är enkelt att använda men har ändå enastående prestanda. Hög signalgenomströmning, kombinerat med hög spektralupplösning och stabilitet, vilket ger tillförlitliga resultat, även för de mest utmanande mätningarna.

inVia-mikroskopets mycket effektiva optiska design producerar utmärkt Raman-data, även från minimala spår av material. Om du behöver producera både livfulla, detaljerade kemiska bilder och mycket specifik data enkelt och tillförlitligt från diskreta punkter så är inVia-mikroskopet det idealiska systemet för dig.

För mer detaljerad information, ladda ner broschyren för inVia-mikroskopet.

Ladda ned

Raman-mikroskop inVia objektivlins

Hastighet och känslighet

Med hög känslighet kan du titta på svaga Raman-signaler och snabbt analysera även minimala mängder material, enkelskikt och svaga utspridda material. Det använder en stigmatisk on-axis optisk design med hög optisk effektivitet, utmärkt avvisning av ströljus och oöverträffad känslighet.

Raman-bild av lavabergart

Hög spatiell upplösning

Med denna optiska design kan du uppnå en mycket hög nivå av konfokalitet (möjlighet att avvisa signaler från områden utanför den aktuella punkten). Detta säkerställer att du uppnår hög stabilitet och så höga spatiella upplösningar som möjligt, endast begränsat av ljusets naturliga diffraktionsgräns.

Raman-mikroskop inVia objektivlins

Hög spektral prestanda

Det kan upplösa spektralegenskaper smalare än 0,5 cm-1, så du kan särskilja närliggande Raman-band, och differentiera mycket liknande material, såsom farmaceutiska polymorfer. Med den höga stabiliteten kan du övervaka minimala förskjutningar i Raman-bandposition (så lågt som 0,02 cm-1).

inVia Qontor Raman-mikroskop

Exceptionell stabilitet

En specialanpassad basplatta med våffelmönster håller inVia-mikroskopet och lasrar i position och är så stabil att ett optiskt- eller antivibrationsbord normalt inte krävs. Viktiga rörliga komponenter är utrustade med Renishaw-pulsgivare med hög precision som säkerställer att allt är korrekt placerat.

inVia omgivnings- och provtagningstillbehör

Spektral flexibilitet

Du kan konfigurera inVia-mikroskopet så att det är idealiskt för att analysera dina specifika prover. Det stödjer flera lasrar med automatiserad datorstyrd växling. Du kan ändra excitationsvåglängd snabbt och snabbt fastställa de bästa konfigurationerna för att få tillförlitlig data från alla dina prover.

Högtemperaturplan som används med inVia

Provtagningsflexibilitet

inVia stödjer både mikroskop som är upprätta, inverterade och med öppen ram, och fiberoptiska prober för fjärranalys på långa avstånd. Det är kompatibelt med många objektivlinser och omgivningsceller så att du kan analysera dina prover under många olika omgivningsförhållanden.

Applikationer

Raman-bild av en tablett

Undersöka läkemedel

Med många komponenter och egenskaper är det mycket önskvärt att kunna fastställa komposition, domänstorlekar och fördelning av kommersiellt tillgängliga formuleringar där patentet har gått ut. inVia-mikroskopet har otrolig kemisk specificitet och känslighet, vilket genererar detaljerade kemiska bilder på många olika formuleringar.

Ladda ner applikationsmeddelandet

Raman-bild av en polymer

Studera polymerer

inVia Raman-mikroskopet ger kemisk specificitet och känslighet, på ett icke-destruktivt sätt, och ingen provmanipulering eller förberedelse krävs. Detta är viktigt vid studier av polymerer då vi söker efter nya material, förbättrar existerade materials effektivitet, och minskar produkters kostnad.

Ladda ner applikationsmeddelandet

Upprätthåll fokus i
realtid med LiveTrack

inVia-mikroskopet använder den automatiserade fokusspårningstekniken LiveTrack™ för att samla in, i realtid, noggrann och repeterbar spektra och topografi från prover med stora höjdvariationer. Skapa fantastiska 3D-bilder av ojämna, krökta eller grova ytor utan att för-skanning behövs. Titta på videon för att se ett exempel.

Vill du veta mer?

Din lokala representant hjälper gärna till med dina frågor.
Du kan kontakta dem genom att fylla i ett formulär eller skicka ett epost-meddelande.

Kontakta oss

Få de senaste nyheterna

Håll dig uppdaterad med våra senaste innovationer, nyheter, applikationer och produktlanseringar och få uppdateringar direkt till din inkorg.

Prenumerera

Nedladdningar: inVia Raman-mikroskop

Specifikationer

inVia-mikroskopet finns tillgängligt i tre modeller. Från flaggskeppet inVia Qontor-systemet, med full automatisering och fokusspårningsteknologi, till instegsnivån inVia Basis-systemet.

Parameter

Värde
Våglängdsområde200 nm till 2200 nm
Lasrar som stödsFrån 229 nm till 1 064 nm
Spektralupplösning0,3 cm-1 (FWHM)
Högsta som normalt är nödvändig: 1 cm-1
Stabilitet< ±0,01 cm-1Variation i centrumfrekvensen för curve-fitted Si 520 cm-1-band, efter upprepade mätningar. Uppnås med en spektralupplösning på 1 cm-1 eller högre
Cutt-off för lågt vågantal5 cm-1Lägsta som normalt är nödvändigt: 100 cm-1
Cutt-off för högt vågantal30 000 cm-1Standard: 4 000 cm-1
Spatial upplösning (lateral)0,25 µmStandard: 1 µm
Spatial upplösning (axial)< 1 µmStandard: < 2 µm. Beror på objektiv och laser
Detektorstorlek (standard)1024 pixlar × 256 pixlarAndra alternativ finns tillgångliga
Detektorns driftstemperatur–70 °C
Rayleigh-filter stödsObegränsatUpp till fyra filteruppsättningar i automatiserat fäste. Obegränsat antal ytterligare filteruppsättningar stöds med kinematiska fästen med noggrann placering som kunden kan byta
Antal lasrar som stödsObegränsatEn som standard. Ytterliggare lasrar efter 4 kräver montering på ett optiskt bord
Styrning via PC med WindowsPC med senaste versionen av Windows® PCInklusive PC-arbetsstation, monitor, tangentbord och styrkula
Matningsspänning110 V AC till 240 V AC +10 %-15 %
Matningsfrekvens50 Hz eller 60 Hz
Typisk effektförbrukning (spektrometer)150 W
Djup (dubbellasersystem)930 mmBasplatta för dubbellaser
Djup (trippellasersystem)1 116 mmBasplatta för trippellaser
Djup (kompakt)610 mmUpp till tre lasrar (beroende på lasertyp)
Typisk vikt (exklusive lasrar)90 kg

Provvisning

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Stereovisning (binokulära okular)
Memoriserad och automatisk visning efter insamlingen-
Programvarustyrning av mikroskop-
Automatisk vitt ljus/Raman-växling-
Automatiskt vitt ljus-sparande med data-
Kombinerad vitt ljus- och laservideo-visning-
Vitt ljus-autofokus (LiveTrack)--

Raman-datainsamling

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Automatiserad mätningskö
Automatisk fokusspårning (LiveTrack)--

Kontroll av uppriktning och prestanda

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Intern neonvåglängdskalibreringskälla-
Interna referensstandarder för automatisk kalibrering-
Automatiserad Raman-kalibreringskorrigering (snabb kalibrering)
Automatisk laseruppriktning
Automatisk Raman-signaluppriktning
Hälsokontroll av prestandan-

Beskrivning

- ej tillgänglig■ alternativ▲ ingår