Hoppa över navigering

Modulär och anpassad fixturering för mätteknik

Renishaw erbjuder ett stort sortiment av modulära och anpassade fixturer för användning med koordinatmätmaskiner (CMM), Equator™-mätsystem och avsyningssystem. Upptäck hur våra fixturer kan förbättra din kapacitet och repeterbarhet.

Din nya enskilda källa till fixturmätning

Förbättra din kapacitet, repeterbarhet och noggrannhet med dina inspektioner via snabb och repeterbar inställning av fixturer.

Din parter när det gäller precision i över 50 år

Oavsett om du inspekterar arbetsstycken för flygindustrin, fordonsindustrin, elektronikindustrin eller applikationer för hälso-och sjukvård kan Renishaws fixturer erbjuda en komplett lösning. Vårt stora utbud av modulära fixturkomponenter har konstruerats för att öka effektiviteten och kapaciteten på din inspektionsprocess.

CMM-fixturering, inspektion










Mätfixturer för CMM och Equator™-mätning kan öka kapaciteten, reproducerbarheten och noggrannheten hos din inspektionsprocess. Vårt modulära sortiment erbjuder snabb och repeterbar inställning av fixturer för dina komponenter. Upptäck hur vi kan hjälpa dig att minimera din uppställningstid.

Metrologifixturer för CMM och mätning

Avsyningsfixturering










Renishaws avsyningsfixturer och basplattor av akryl möjliggör bakgrundsbelysning och en tydlig, ren vy av detaljen från ditt avsyningssystem och multisensormaskiner.
Läs mer om vårt omfattande sortiment av avsyningsfixturer och hur vi kan hjälpa dig.

Mätfixturer för avsyningssystem

metrologibord










Våra metrologibord är kompatibla med alla portabla koordinatmätmaskiner, vitt ljus- eller laser-system och ger dig friheten att enkelt flytta runt utrustningen i ditt arbetsutrymme eller den plats där inspektioner utförs. Upptäck hur våra bord är konstruerade för att uppfylla dina behov.

Mätfixturbord

FixtureBuilder-kampanjer










Renishaws FixtureBuilder-programvara skapar fixtureringsuppsättningar för att tillhandahålla dokumentation och hjälpa till med offline-programmering för CMM, Equator™-mätning och avsyningsinspektion. Upptäck hur du kan dra nytta av vår programvara för 3D-modellering med en kostnadsfri 30-dagars testperiod.

Programvara för 3D-fixturmodellering

Vad är modulär fixturering?

Modulär fixturering är ett hållarsystem för arbetsstycken som använder en serie med komponenter för att bygga specialiserade hållare för arbetsstycken. Den medger snabb och effektiv inställning och består av ett antal verktygsplattor, klämmor och komponenter. Renishaws breda utbud av modulära fixturer kan förbättra kapaciteten, möjligheten att återskapa samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer.

Hur du beställer

Använd vår webshop för att beställa online dygnet runt. Köp online eller genom att kontakta ditt lokala försäljningsteam.

Handla online

Hur du beställer

För att köpa, skicka in ett kontaktformulär för att prata med ditt lokala försäljningsteam.

Du kan även köpa ett urval av probsystem och tillbehör för verktygsmaskiner från vår webshop när det passar dig.

Kontakta oss Webshop

Varför välja Renishaws metrologifixturer?

Vi är medvetna om de komplexa utmaningar som fixturering för inspektion kan medföra. Därför har vi utvecklat en produktlinje som erbjuder en tillförlitlig och repeterbar grund för mätningen.

Vi har beaktat olika typer och lägen för inspektioner, så oavsett om du använder CMM, visuella system, ledade armar, 3D-skanner, optisk komparator eller andra enheter kan du använda vår serie för att förbättra inspektionsprocessens effektivitet och kapacitet.

Våra lättanvända modulära och specialanpassade fixturer är nyckeln för att reducera den tid som slösas på inspektioner av enskilda och upprepade arbetsstycken. Detta kan förbättras ytterligare med hjälp av vårt program FixtureBuilder, för att bygga en fixtur som kan användas direkt via CAD-programmet och autogenerera en sats med arbetsinstruktioner.

  • Ett stort utbud av flexibla lösningar
    Renishaws stora utbud av modulära fixtureringskomponenter och kapaciteten för specialanpassad design tillhandahåller lösningar för många olika applikationer och arbetsstycken i nästan alla storlekar, former och material. Basplattor och komponenter finns tillgängliga som standard med gängstorlekarna M4, M6 och M8 metrisk och 1/4-20 brittisk.
  • Snabbt, noggrant och repeterbart
    Alla komponenter är handdragna och kräver inga specialverktyg. Uppställningen kan dokumenteras och repeteras noggrant med våra basplattor med alfanumerisk märkning.
  • Oöverträffad hållbarhet, slittålighet och kvalitet
    Våra värmebehandlade stålkomponenter och hårdanodiserade basplattor ger en jämn och reptålig finish.
  • Ökad produktivitet vid inspektion av detaljer
    Renishaws FixtureBuilder-programvara hjälper användaren att skapa fixtureringsuppsättningar, tillhandahåller dokumentation och hjälper till med offline-programmering.

Frågor och svar

Varför använda fixturering inom mätteknik?

Fixturering säkerställer repeterbara och tillförlitliga resultat vid inspektioner av arbetsstycken. Renishaw erbjuder lättanvända och slitstarka kvalitetstillverkade fixturer som säkerställer dessa resultat. På så sätt behöver du inte längre använda otillförlitliga och icke repeterbara lösningar, t.ex. häftmassa, skruvar eller stegklämmor.

Hur passar en bas på en maskin?

Renishaws fixturer erbjuder Quickload-lösningar för snabba byten av detaljer med hjälp av magneter och styrpinnar. Fördelarna med detta är att du kan växla detaljer på några sekunder, vilket numera krävs på alla moderna produktionsanläggningar.

Hur kan jag avgöra vilka produkter som krävs för min fixtureringsinställning?

Förstå arbetsstyckets avgörande egenskaper och utifrån det fastställer du vikten, formen, storleken och fixtureringsbehoven. Börja gärna med att utgå från Renishaws fixtureringssatser eftersom de innehåller många delar som krävs för att fästa de flesta arbetsstycken.

Hur vet jag hur jag ska fästa mitt arbetsstycke?

Renishaw erbjuder många handledningar för hur du skapar din fixtur på ett korrekt sätt. Vissa fixturer kan dock kräva en anpassad lösning, för att få hjälp fyll i vårt formulär för anpassad förfrågan.

Hittar du inte det du letar efter?

Vi kan erbjuda anpassade lösningar för din inställning av fixturer. Få mer information genom att kontakta oss nedan.

 

Ytterligare resurser

Kontakta vårt försäljningsteam idag

Kontakta ditt lokala kontor för att få mer information och prata med någon av våra experter.