Hoppa över navigering

MMclient

Programvaran MMclient möjliggör att originalprogramvaran MeasureMax kan köras på en CMM som använder Renishaws UCC-styrenhetssystem, vilket eliminerar behovet av att översätta program. Denna produkten är av särskilt intresse för företag som vill eftermontera Renishaws nya 5-axliga PH20-system.

MMclient använder I++DME-protokollet för att kommunicera med Renishaw UCCserver-applikationen. Tack vare detta kan du dela prober och verktygsväxlare mellan MODUS och MeasureMax. Ett typiskt installationsscenario visas nedan.

Illustration av MMclient

I det här fallet kan användaren antingen köra MODUS för att utveckla och köra nya 5-axliga program, eller växla till MeasureMax för att köra befintliga program.

* MeasureMax är ett registrerat varumärke som tillhör Hexagon Metrology Inc.

Målet med MMclient…

  • Att göra det möjligt för befintliga MeasureMax-detaljprogram att köras på UCCserver-utrustade CMM med minimala eller inga ändringar
  • Att hålla MeasureMax-miljön intakt så att befintliga MeasureMax-användare inte märker någon större skillnad
  • Att ge stöd för alla Renishaw-probsystem

MMclient är inte på något sätt låst till MODUS Det är ett oberoende program som levereras med hårdvarulås (dongle) som körs på valfri UCC-utrustad CMM-maskin med UCCserver-programvaran. Om systemet köps in med MODUS medföljer en enda dongel vilket innebär att licenserna för MODUS och MMclient ligger på en och samma dongel. Om det köps separat medföljer en dongel som endast innehåller licensen för MMclient.

CMM-inspektion produktinformation