Hoppa över navigering

QUANTiC™ inkrementellt pulsgivarsystem med RESM40 roterande (vinkel) ring

Egenskaper

 • Frigångstolerans vid användning ±0,2 mm
 • Digital eller analog utmatning direkt från läshuvudet
 • Läshuvudstorlek: 35 x 13,5 x 10 mm
 • Upplösningar ner till 50 nm
 • Hastighet upp till 8 800 rpm
 • Mycket hög motståndskraft mot smuts
 • Optisk IN-TRAC™ referensmarkering

Fördelar

 • Enkel installation
 • Inget separat gränssnitt behövs
 • Kompatibel med Advanced Diagnostic Tool ADTi-100 för enkel felsökning, krävande installationer och service
 • Lågprofilring med stor innerdiameter för enkel integrering
Genomskinligt område för webbplats-banners

Vad är QUANTiC?

Pulsgivarserien QUANTiC är Renishaws inkrementella öppna optiska pulsgivare med alternativ för digital eller analog utmatning, bra mätteknik, höghastighetsprestanda och enkel installation och uppsättning. Du kan få tillgång till diagnostisk information genom att använda den separat sålda Advanced Diagnostic Tool ADTi‑100- och ADT View-programvaran under installationen eller för diagnostik och felsökning på fältet. Hastigheter på upp till 24 m/s kan nås för att uppfylla de mest krävande rörelsestyrningsbehoven. QUANTiC-pulsgivaren har en upplösning ner till 50 nm och kan konfigureras på många olika sätt, vilket gör det enkelt att optimera. Dynamisk signalbearbetning ger förbättrad signalstabilitet för att uppnå överlägsen prestanda från ditt rörelsestyrningssystem.

Vad är en RESM40-ring?

RESM40 är en ring tillverkad i ett stycke i rostfritt stål med inkrementell gradering med 40 µm upplösning, markerad direkt på omkretsen, med IN-TRAC optisk referensmarkering. Två versioner finns tillgängliga i flera olika storlekar (Ø52 mm till Ø550 mm): ”A”-sektionringar, som har en imponerande installerad noggrannhet, har ett koniskt monteringssystem som minskar behovet av bearbetade delar med hög tolerans och eliminerar excentriciteten, och ”B”-sektionringar, som är tunna och har låg tröghet och massa. Både ”A”- och ”B”-sektionringar har en stor innerdiameter för flexibel integration. Det beröringsfria formatet eliminerar glapp, axelvridning (torsion) och andra mekaniska hysteresfel som påverkar traditionella kapslade pulsgivare.

Varför välja detta pulsgivarsystem?

Enkel installation

I OEM-applikationer är maskinbyggtiden kritisk, då tidsbesparing vid komponentinstallationen möjliggör kortare ledtider i tillverkningen och i slutändan högre lönsamhet. QUANTiC-pulsgivarserien hjälper till att uppfylla detta behov med sina större installationstoleranser för en inkrementell produkt (tippningstolerans ±0,9° och frigångstolerans ±0,15 mm) och integrerad LED för inställning på läshuvudet. Med ökade installationstoleranser drar produktionen nytta av en snabbare installationsprocess, minskade omkostnader och en ökning av genomströmningen.

Universellt digitalt och analogt pulsgivarsystem

QUANTiC-pulsgivaren är tillgänglig med 1 Vpp analog utmatning med industristandard för enkel integrering med kundernas interpoleringselektronik eller med digital interpolering med hög hastighet inbyggd i läshuvudet. Med de olika konfigurationerna för digital utmatning som finns tillgängliga kan användaren optimera sitt systems hastighet och upplösning i enlighet med dennes rörelsestyrningsbehov. Dessutom fungerar QUANTiC-läshuvudet med både linjära och roterande (vinkel) skalor med olika noggrannhet. Det är snabbt och enkelt att installera, vilket gör det speciellt lämpligt för produktion med stora volymer.

Mycket hög motståndskraft mot smuts

QUANTiC-pulsgivarsystemet har hög tålighet mot smuts och föroreningar tack vare flera avancerade egenskaper hos designen. QUANTiC-läshuvuden är utrustade med Renishaws beprövade filtreringsoptik, som tar medelvärdet av många skalperioder och effektivt filtrerar bort icke-periodiska funktioner såsom smuts. Mätsignalerna förstärks ytterligare med flera algoritmer för elektronisk signalbearbetning såsom AGC (Auto Gain Control), AOC (Auto Offset Control) och ABC (Auto Balance Control). QUANTiC-pulsgivare har också ett tredje lager med signalfiltrering från en ny detektordesign som hjälper till att eliminera icke-harmoniska signalfrekvenser som kan uppstå på grund av föroreningar på skalan. Dessa signalbehandlingsfunktioner kombineras för att säkerställa ett lågt SDE (Sub-Divisional Error) och minimal signalvariation över föroreningar.

Advanced Diagnostic Tool ADTi-100 (säljs separat)

Advanced Diagnostic Tool ADTi-100

QUANTiC-pulsgivarsystemet är kompatibelt med Advanced Diagnostic Tool ADTi-100- och ADT View-programvaran. De tillhandahåller heltäckande feedback för pulsgivardata i realtid för att hjälpa till vid mer utmanande installationer och diagnostik. Det intuitiva programvarugränssnittet kan användas för:

 • Fjärrkalibrering
 • Signaloptimering över hela axellängden
 • Indikation av läshuvudets upplösning
 • Gräns- och referensmarkeringsindikering
 • Avläsning av pulsgivarens position (relativt till skalan)
 • Övervakning av hastighet mot tid-diagrammet
 • Export och sparande av data

Tekniska data

Mätningsstandard

Lågprofilring tillverkad i ett stycke i rostfritt stål. Standard "A"-sektionringar med konande innerdiameter eller "B"-sektionringar med låg tröghet finns tillgängliga

Läshuvudsstorlek (LxHxB)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Skalans upplösning

40 μm

Värmeutvidgningskoefficient vid 20 °C15,5 ±0.5 µm/m/°C

Ringens ytterdiameter

52 mm till 550 mm. För större specialanpassade storlekar, kontakta Renishaw

Linjeantal

4 096 till 43 200 (beroende på ringens storlek)

Referensmarkering

En enda IN-TRAC-referensmarkering

Noggrannhet*

Graderingsnoggrannhet

Systemnoggrannhet


±3,97 till ±0,38 bågsekunder (beroende på ringens diameter)

±4,6 till ±0,44 bågsekunder (beroende på ringens diameter)

Maximal hastighet

Analog

Digital

Se datablad för detaljerad information

7 300 rpm (för ring med 52 mm diameter)

8 800 rpm (för ring med 52 mm diameter)

SDE (Sub-Divisional Error)

Analog


Digital


Normalt < ±120 nm för Ø < 135 mm, normalt < ±150 nm för Ø > 135 mm

Normalt < ±80 nm för Ø < 135 mm, normalt < ±150 nm för Ø > 135 mm

Dynamisk signalstyrning

Signalbearbetning i realtid inklusive AGC (Auto Gain Control), ABC (Auto Balance Control) och AOC (Auto Offset Control) för optimerad prestanda under många olika driftförhållanden

Inkrementella signaler

Analog

Digital


1 Vpp (40 µm)

RS422 (10 μm till 50 nm)

Elektrisk anslutning

Kabellängder på 0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m och 3 m med D-typkontakt (9 och 15 stift) eller rund in-line-anslutning (12 stift)

Kabellängder på 0,5 m, 1 m, 3 m med 14-vägs JST-kontakt

Strömförsörjning

Analog

Digital

5 V –5 %/+10 %

Normalt 150 mA fullt terminerad

Normalt 200 mA fullt terminerad


Vibration (under drift)

100 m/s2 max vid 55 Hz till 2 000 Hz, 3 axlar

Stötar (under drift)

500 m/s2, 11 ms, ½ sinus, 3 axlar

Arbetstemperatur

0 °C till +70 °C

Försegling

IP40

*Systemets noggrannhet är graderingsfelet plus SDE. Graderingsnoggrannheten är den maximala skillnaden mellan vinkeln som mäts av ett enda läshuvud och den verkliga rotationen hos pulsgivaren enligt graderingen. Applikationsstörningar såsom excentricitet ingår inte.

Se datablad för fullständig information.