Hoppa över navigering

Tillverkning av förbränningsmotorer

Förbränningsmotorer och tillverkning av drivlinor

I årtionden har vi använt vår expertis och teknologi för att hjälpa tillverkare att bygga sina motorer, växellådor och drivaxlar.

Resultatet är drivlinor som är mer ekonomiska att tillverka, mer pålitliga och tillverkade med högre kvalitetsstandarder – som ger förbättrad prestanda, bättre bränsleeffektivitet, mindre utsläpp och lägre livslängd.

Fordonstillverkningens framtid

Från snabb skanning med flera sensorer av bearbetade kåpor till materialanalys av bränsleceller stödjer vi våra kunder i fordonsindustrin på vägen från förbränningsmotorer till elfordon.

Ladda ner vår broschyr

Fordonsindustri broschyromslag på iPad

Växellåda och elmotorkåpor

  • Femaxlig inspektionsteknologi för minskade cykeltider
  • Minimala mätspetsuppställningar halverar normalt inspektionscykeltiden för växellådskåpor

För att säkerställa tillförlitlighet och tyst gång kontrolleras växellådskåpor noggrant när det gäller måttoleranser och ytfinish. Kvalitetssäkring av bearbetningsåtgärder utförs ofta med periodisk provinspektion på en koordinatmätmaskin (CMM). Vid produktion med flera parallella verktygsmaskiner för att samtidigt tillverka flera växellådstyper på samma linje kan det orsaka en avsevärd belastning på de centrala inspektionerna och långa fördröjningar innan felaktigheter rapporteras. Hastigheten på datainsamlingen är därför nyckeln till att ge snabba resultat och att minska det antal koordinatmätmaskiner som behövs.

Inspektion av ytkvalitet

  • Automatiserad inspektion av ytkvalitet
  • Färre manuella processer

Renishaws REVO® 5-axliga CMM-inspektionsteknologi med flersensorkapacitet skannar detaljer snabbt och mäter form och ytfinish, på en enda integrerad plattform. Ytfinish och noggrann kontroll av måttoleranser är avgörande kvalitetskrav för växellådskåpor. Manuella ytfinishåtgärder kan ersättas med en automatiserad SFP2-prob, vilket eliminerar kostnaden för arbete och reparation/underhåll av manuell utrustning.

Fordonsteknik på vägen från förbränningsmotorer till elfordon

När ny fordonsteknologi forsätter att förbättras kommer flexibel och anpassningsbar produktion vara avgörande för de kommersiella framgångarna på vägen från förbränningsmotorer till helt batteridrivna elfordon.

Renishaws affärsutvecklingschef för fordon, Gareth Tomkinson, förklarar hur Renishaws tillverkningslösningar ger den hastighet, flexibilitet och enkla användning som hjälper dig att anpassa din produktion för denna elektriska framtid.

Ladda ner vår elfordonsbroschyr

Vad vi specialiserar oss på

Kvalitet

De mer komplexa moderna motorerna ställer allt tuffare form- och måttkrav på detaljerna. Effektivitet och användningsstandarder kräver också noggrann kontroll av planhet, vågighet och ytjämnhet på materialens ytor. Vår teknologi används för att validera att detaljerna uppfyller dessa krav.

Kontroll

Från korrekt kalibrering av verktygsmaskiner och att säkerställa noggrann inställning av den slutliga inspektionen ser vi till att detaljer som ligger utanför toleransen aldrig når slutmonteringen av ett fordon.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Mätsystem

Våra Equator™-mätsystem håller automatiskt processerna centrerade och ger kvalitetssäkring i närheten av där tillverkningen sker.

Kalibrering

Enheter och programvara för noggrann inställning av verktygsmaskiner och koordinatmätmaskiner skapar en grund för högkvalitativa, repeterbara och effektiva tillverkningsprocesser.

Verktygsinställning och detektering av verktygsbrott

Kontakt- och kontaktfria verktygsinställningssystem för att detektera och justera för skärverktygens skick eller slitage.

Prober

Kontaktprober som säkerställer att detaljer ställs in korrekt, kontrollerar förändringar såsom temperaturförändringar under bearbetningen och ser till att detaljerna uppfyller sina specifikationer och konstruktionsmål.

Positionsgivare

Magnetiska, laser och optiska pulsgivare för att ge rörelsestyrning med hög noggrannhet i trånga utrymmen.

Inspektion

Våra 3- och 5-axliga CMM-probningssystem kan skanna detaljer för att snabbt inspektera form och ytfinish. Detta är speciellt värdefullt för inspektion av mått såsom ventilsäten och cylinderlopp.