Hoppa över navigering

Anpassade precisionsmätspetsar för metrologi

Renishaws eget konstruktionsteam kan utveckla anpassade mätspetsar om vårt standardsortiment inte uppfyller dina behov.

Den optimala mätlösningen

Vi hos Renishaw är stolta över att ha all tänkbar kunskap om mätspetsar. De är en del av våra mätsystem sedan 1973, när Renishaw introducerade sin allra första kontaktprob. Vårt omfattande sortiment av mätspetsar som under många år utvecklats av vårt team med experter, omfattar både standardlösningar och anpassade lösningar.

I många tillämpningar ligger lösningen i valet av mätspets. Tillgång till arbetsstyckenas egenskaper, kontrolltider och probprestanda kan påverkas genom valet av mätspets. Alla aspekter vägs noga in när en anpassad mätspets konstrueras. Vi inkluderar det perfekta valet av kul- och skaftmaterial när vi optimerar probprestandan för ditt specifika användningsområde.

Vet du att vi har en tjänst för anpassad design av mätspetsar?

Renishaws avdelning för mätspetsar erbjuder denna unika tjänst. Vi tillhandahåller en totalt anpassad mätspetslösning längs ett stort antal CMM, verktygsmaskiner, Equator™-mät- och skanningstillämpningar där en standardmätspets kanske inte är lämplig.

Vi har konstruerat över 14 000 specialanpassade mätspetsar som skräddarsytts för att passa ettstort antal probningstillämpningar och branscher över hela världen. Flygindustrin, fordonsindustrin och sektorer med tillverkning av stora volymer, är bara några branscher som vi arbetar mot.

Kontakta oss

Vi specialiserar oss på att utforma anpassade produkter för att uppfylla våra kunders behov. Prata med våra medarbetare om tillförlitlighet, inspektion av mått, leveranstid och kostnader.

Begär en egen kundanpassad mätspets

Våra mätspetsar har konstruerats för att vara robusta och pålitliga samt erbjuda enastående prestanda och precision i alla situationer. Med hjälp av vår kompetens och erfarenhet kan vi erbjuda en perfekt lösning som uppfyller kraven för din specifika tillämpning.

Upptäck Renishaws tjänst för specialanpassad tillverkning och design av mätspetsar

Vi tycker det ska vara lätt att välja rätt mätspets. Vår konstruktionsavdelning finns här för att hjälpa och stödja dig genom hela processen från början till slut.

De kan ge dig råd om vilken typ av mätspets som bäst uppfyller dina behov utifrån dina specifika krav. De kan ge vägledning om olika aspekter av mätspetens konstruktion och urval som t.ex. prestanda, rengöring, materialval och kalibrering.

De kan dessutom besvara eventuella frågor som du har kring följande ämnen för att säkerställa att du fattar rätt beslut:

 • Hur temperaturförändringar påverkar mätningen.
 • Hur du kalibrerar en mätspets.
 • Problem med vidhäftning och slitage.
 • När och varför du ska byta ut din mätspets.
 • Varför du ska rengöra din mätspets och hur du utför rengöring.
Vi ser fram emot att diskutera alla saker kring mätspetsar med dig. Alla frågor är välkomna.

Additivt tillverkad mätspets

Applikationsbild: AM krökt REVO-mätspets

Additiv tillverkning med metall (AM) är en flexibel och kraftfull teknologi. Den låter oss skapa komponenter och detaljer som inte kan tillverkas med traditionella tillverkningsmetoder.

Detta kan inkludera komplexa former med interna strukturer och gitter som är både lätt och starkt, vilket gör repeterbar mätning möjlig.

Den höga graden av flexibilitet i designen innebär att additivt tillverkade mätspetsar kan skapas och specialanpassas för nästan alla användningsområden. Specialanpassade mätspetsar för tillämpningar erbjuder fler mätalternativ än någonsin.

Alla additivt tillverkade mätspetsar konstrueras och tillverkas internt av Renishaw, vilket ger korta ledtider och hög kvalitet.

Låt oss konstruera och 3D-printa en additivt tillverkad mätspets åt dig.

Läs mer om AM för kundanpassade mätspetsar

OPTiMUM™-diamantmätspetsar

OPTiMUM™-diamantmätspetsar

Diamantbelagda mätspetsar upprätthåller skanningsprestandan under lång tid för krävande användningsområden. Fördelar inkluderar en längre livslängd och en minskad stilleståndstid för omkalibrering och inspektion.

Diamantbelagda mätspetsar upprätthåller sin rundhet efter skanning på slipande ytor. Plocka inte upp några material och riskera förtida slitage när du skannar en detalj.

Vi kan konstruera diamantbelagda mätspetsar efter dina behov. De kan tillverkas med olika gängstorlekar och skaftmaterial. Kulstorlekar från 1,5 mm upp till 8 mm för att passa ditt specifika användningsområde.

Alla OPTiMUM-diamantmätspetsar konstrueras och tillverkas internt, vilket ger korta ledtider och hög kvalitet.

Vi har ett nära samarbete med dig för att hitta en lämplig metrologilösning för att uppfylla kraven för din specifika applikation.

Läs mer om OPTiMUM™-diamantmätspetsar

Bilder på kundanpassade mätspetsar

 • Custom styli
 • FARO Crank custom stylus
 • CAD image of custom stylus with ruby ball
 • M8 Extension with pointer stylus
 • Custom star stylus
 • Custom cross stylus
 • Kundanpassad vingmätspets
 • Kundanpassad avkortad mätspets
 • Kundanpassad böjd mätspets
 • Kundanpassad skivmätspets

Total produktservice

Renishaws sortiment med mätspetsar är omfattande. Se vår sida precisionsspetsar för mätteknik för mer information.

Om du inte hittar det du söker i vår omfattande katalog med standardlösningar, kontakta oss för skräddarsydd support. Våra medarbetare har en lång erfarenhet och kompetens av att konstruera och tillverka anpassade produkter för att uppfylla dina specifika behov.

Vi kan ta kontroll över tillverkningen av komplicerad design med hjälp av ett modernt ändringshanterings- och designsystem. Vi kan även falla tillbaka på mer än 60 års kollektiv teknisk erfarenhet. Våra medarbetare kan säkerställa din Renishaw mätspets precision, tillförlitlighet och överensstämmelse med föreskrifter.

Vi rekommenderar alltid att du använder Renishaw mätspetsar för att maximera din kvalitet och probningens prestanda. Kostnader och leveranstider minskar eftersom standarddetaljer används där så är möjligt.

Våra kunder utmanar oss ofta till att skapa innovativa lösningar. Kontakta oss för att diskutera vad vi kan utveckla åt dig.

Utbildningshandledning för precisionsmätspetsar

Förstå viktig teknisk information för att välja och använda korrekt typ, material, konstruktion och kalibrering.

Ladda ned vår utbildningshandledning

Ytterligare läsning