Hoppa över navigering

Fordonsteknik

Driva en fordonsteknisk revolution

Renishaw är en erkänd standard inom fordonstillverkning tack vare den hastighet, flexibilitet och enkla användning som deras lösningar för industriell mätteknik erbjuder. Vi förser fordonsindustrin med många olika teknologier som hjälpe till att förbättra effektiviteten hos tillverkningsprocesser och minska tiden för komponentbesiktning i olika steg av tillverkningen.

Vi ser nu fram emot framtiden med alternativa bränslen och automatiseringsteknologi.

Vi arbetar inom hela bilindustrins leveranskedja, med fokus på utveckling och införande av ny teknologi, och att hjälpa tillverkare att nå ännu mer krävande prestandamål. Vi har speciell expertkunskap när det gäller att kontrollera tillverkningen av drivlinor.

Vad vi specialiserar oss på

Nya processer

Utvecklat genom vårt arbete inom motorsport möjliggör vi hög noggrannhet vid tillverkning med metall, kolfiber och speciallegeringar. Med hjälp av vår utveckling inom metall-3D-utskrift och design för additiv tillverkning möjliggör vi att komponenter skapas som tidigare inte var lämpliga att tillverka, till exempel konturkylda formverktyg för formsprutade detaljer.

Automatisering

Sluten kontroll av CNC-bearbetningsprocesser med höga volymer för komponenter för drivlinor.

Effektivitet

Vi driver kostnadsbesparingar med robusta tillverkningskontroller. Dessa säkerställer att detaljer tillverkas korrekt, första gången, och att skrot och slöseri minskas utan att produktionen minskar. Detta minskar materialkostnaderna och cykeltiderna per komponent.

Prestanda

Vår teknologi hjälper kunderna att uppnå stora prestandaförbättringar genom att arbeta för allt snävare toleranser, speciellt i de kritiska områdena motorer och drivlina.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er verksamhet?

Fallstudier, bilindustrin

Hur kan vi hjälpa dig?

Bild på ballbar QC20-W-applikation

Kalibrering

Enheter och programvara för noggrann inställning av verktygsmaskiner och koordinatmätmaskiner skapar en grund för högkvalitativa, repeterbara och effektiva tillverkningsprocesser.

Läs fallstudien
Ducati desmodromic-system

Verktygsinställning och detektering av verktygsbrott

Kontakt- och kontaktfria verktygsinställningssystem för att detektera och justera för skärverktygens skick eller slitage.

Läs fallstudien
SAI - RMP60 utför mätning i linjen för hjulfälgsproduktion.

Probning på maskinen

Verktygsmaskinprober säkerställer att detaljer ställs in korrekt, kontrollerar förändringar såsom temperaturförändringar under bearbetningen och ser till att detaljerna uppfyller sina specifikationer och konstruktionsmål.

Läs fallstudien
Equator hos Tremec Mexico

Mätsystem

Vårt mätsystem Equator™ ger en exakt och snabb mätning även av komplexa detaljer, följer trender i bearbetningen och möjliggör automatiska justeringar av processen för att kompensera för föränderliga variabler som t.ex. temperaturförändringar.

Läs fallstudien

Kawasaki CMM-fallstudie - REVO under användning

Inspektion

Våra 5-axliga CMM-probningssystem kan mäta detaljer för att inspektera form och ytfinish, vilket säkerställer prestandan hos tätande ytor och fordonens effektivitet. De möjliggör snabb datainsamling för komponenter med hög precision såsom motorblock och topplock.

Läs fallstudien

Webbplatsbanderoll - ATOM DX™ med miniatyrkomponenter

Positionsgivare

Magnetiska, interferometriska laser och optiska positionspulsgivare ger positions- och rörelsestyrning med hög noggrannhet över långa avstånd eller i trånga utrymmen.

Läs fallstudien

Delta Motorsport mikroturbin med HiETA MiTRE-rekuperator

Additiv tillverkning

Metall-3D-utskrift med många olika metallpulver för att skapa starka, lätta komponenter – så som gitter och interna stöd för strukturer.

Läs fallstudien

Raman-spektroskopi

Raman-spektroskopi

För att kontrollera materialens uppbyggnad i färger, speciella material och kvaliteten hos ytbeläggningar.

Mer information