Hoppa över navigering

Nyheter om additiv tillverkning och vakuumgjutning

Renishaws senaste nyheter om additiv tillverkning, fallstudier och tekniska artiklar om lasersmältnings-, vakuumgjutnings- och formgjutningsteknologi.

De senaste artiklarna

  • Additiv tillverkning — produktivitet utan kompromisser på EMO Hannover 2019

    RenAM 500Q front no shadow Från 16 till 21 september 2019 visar det globala teknikföretaget Renishaw upp sin ledande hårdvara och programvara för additiv tillverkning (AM) på EMO Hannover 2019. I en monter speciellt för AM, i hall 9, demonstrerar Renishaw sitt utbud av produkter för högkvalitativ, produktiv AM-teknologi, inklusive sitt senaste system, RenAM 500Q med fyra lasrar.

  • Det nya namnet inom additiv tillverkning

    AM250 & AM125 Renishaw Laser Melting är en nyutvecklad additiv tillverkningsprocess som klarar att producera helt kompakta metallkomponenter direkt från 3D-CAD med hjälp av en högeffektlaser. Detaljerna byggs upp av en rad fina metallpulver som smälts ned helt och hållet i en noggrant kontrollerad atmosfär, och med lagertjocklekar i området 20 till 100 mikron.

  • Den första 3D-utskrivna cykelramen i metall har tillverkats av Renishaw åt Empire Cycles

    Empire MX-6 bike with original aluminium frame Renishaw är den enda tillverkaren av metallbaserade maskiner för additiv tillverkning som skriver ut metalldetaljer i Storbritannien. Företaget har, i samarbete med ledande brittiska företag inom design och tillverkning av cyklar, skapat världens första 3D-utskrivna cykelram i metall.

Alla artiklar