Hoppa över navigering

Nyheter om maskinkalibrering och optimering

Senaste nytt från Renishaw om kalibreringsprodukter, fallstudier och tekniska artiklar som gör det möjligt för tillverkningsindustrin att kontrollera maskinprestanda och göra betydande kostnadsbesparingar.

De senaste artiklarna

 • Ett nytt uppriktningslasersystem ökar Renishaws utbud av lösningar för maskinkalibrering

  Squareness measurement using XK10 on a machine tool Renishaws nya uppriktningslasersystem XK10 har utvecklats för användning under bygget av och uppriktningen av verktygsmaskiner, vilket ersätter behovet av referensdetaljer. Den kan användas på linjära skenor för att säkerställa att de är raka, fyrkantiga, parallella och jämna, och för att bedöma spindelriktningen och koaxialiteten för roterande maskiner. Dessa faktorer kan mätas och riktas upp med XK10 under bygget, med systemets realtids-display.

 • Renishaw presenterar den nya fleraxliga kalibratorn XM-60

  XM-60 multi-axis calibrator on a machine Den världsledande metrologispecialisten Renishaw visar sin nya fleraxliga kalibrator XM-60 på IMTS 2016, Chicago, USA och AMB 2016, Stuttgart, Tyskland. XM-60 kan mäta alla sex frihetsgrader från en enda uppställning, i alla orienteringar för linjära axlar. Den ger en avsevärd förbättring av enkelhet och tidsbesparing jämfört med konventionella lasermätningstekniker.

 • Ny programvara utökar ballbar QC20-W: kapacitet för tidsbaserad datainsamling

  Ballbar Trace software Renishaw introducerar Ballbar Trace på EMO 2015; ett nytt programvarupaket för tidsbaserad datainsamling för företagets ballbar QC20-W som används för att verifiera positioneringsprestandan hos CNC-verktygsmaskiner. Den nya programvaran är gratis för existerande QC20-W-användare, öppnar upp många nya användningsområden, inklusive statisk övervakning och datainsamling för ISO 10791-6, och minskar också systemets testinställningstid.

 • Lasern XL-80 får utökad funktionalitet för att utföra diagonaltester

  Diagonal measurement plate Renishaw lanserar ett paket för linjär diagonal mätning på EMO 2015. Diagonala lasertester kan användas för att mäta diagonal positionering och reverseringsfel i enlighet med standarderna B5.54 och ISO 230-6.

 • Renishaw lanserar CARTO, en ny programvarulösning för kalibreringssystem

  CARTO Capture screenshot Renishaw lanserar ett nytt kostnadsfritt programvarupaket för Renishaws kalibreringssystem på EMO 2015. I paketet ingår Capture och Explore, som utför datainsamling och analys för laserinterferometersystemet XL-80. CARTO version 1.1 stödjer linjär, vinkel- och rakhetsmätning som användaren kan välja att trigga med knapptryckning, position eller remote (TPin). CARTO har ett nytt databassystem som automatiskt sparar och organiserar data för användaren, förenklar användningen och låter användarna s

Alla artiklar