Hoppa över navigering

RESOLUTE™ UHV absolut pulsgivarsystem med RESA30 roterande (vinkel) ring

Egenskaper

 • Seriella gränssnitt: BiSS® C, Panasonic
 • Läshuvudstorlek: 36 x 16,5 x 17,2 mm
 • Upplösning upp till 32 bitar/varv
 • Hastighet upp till 36 000 rpm
 • ±0,52 – 5,49 bågsekunders systemnoggrannhet

Fördelar

 • Lågprofilring med stor innerdiameter för enkel installation
 • Vida inställningstoleranser
 • Låg förångning för vakuummiljöer
 • Mindre än 10 nm RMS-jitter för förbättrad positionsstabilitet
 • ±40 nm Sub-Divisional Error för smidig hastighetsstyrning
 • Advanced Diagnostic Tool (säljs separat)

Genomskinligt område för webbplats-banners

Vad är RESOLUTE UHV?

Med RESOLUTE UHV kan absolut pulsgivarteknologi användas med Ultrahögt vakuum-applikationer, vilket möjliggör för kunderna att uppnå högre genomströmning, minska risken för skador och öka tillförlitligheten.

RESOLUTE har bättre prestanda än alla andra absoluta pulsgivare som är konstruerade för UHV-miljöer. Med en kapacitet på 32-bitars upplösning vid 36 000 rpm har RESOLUTE en specifikation som är banbrytande inom pulsgivarteknologin.

Vad är en RESA30-ring?

RESA30 är en ring tillverkad i ett stycke av rostfritt stål med absolutskala markerad direkt på omkretsen. Två versioner finns tillgängliga i flera olika storlekar (Ø52 mm till Ø550 mm). "A"-sektionringar, som har en imponerande installerad noggrannhet, har ett koniskt monteringssystem som minskar behovet av bearbetade delar med hög tolerans och eliminerar excentriciteten. ”B”-sektionringar, som är tunna och har låg tröghet och massa, finns också tillgängliga. Både "A"- och "B"-sektionringar har en stor innerdiameter för flexibel integration i UHV-applikationer. Det beröringsfria formatet eliminerar glapp, axelvridning (torsion) och andra mekaniska hysteresfel som påverkar traditionella kapslade pulsgivare.

Varför välja detta pulsgivarsystem?

Enkel felsökning och service

Advanced Diagnostic Tool ADTa‑100 samlar in heltäckande realtidsdata från läshuvudet på RESOLUTE™-pulsgivare (märkt med ADT-symbolen). Informationen visas via det användarvänliga ADT View-programvarugränssnittet. I de flesta fallen är den inbyggda LED-inställningslampan tillräcklig för att ställa in systemet, men ADT kan användas som hjälp vid mer utmanande installationer. ADT kan också rapportera om pulsgivarens prestanda och hjälpa till vid felsökning i systemet för att undvika långa stilleståndstider för maskinen.

UHV (Ultrahögt vakuum)

RESOLUTE UHV tar Renishaws revolutionerande absoluta pulsgivarteknologi och levererar den i ett läshuvud som är lämpligt att använda i Ultrahögt vakuum-miljöer upp till 10-9 Torr. Den nya serien av RESOLUTE UHV-pulsgivare är tillverkad i rena restgasanalys-material (RGA) vilket gör dem lämpliga för högpresterande halvledar- och vetenskapliga applikationer.

Vida inställningstoleranser

RESOLUTE UHV följer inte den konventionella tekniken med dubbla spår sida vid sida (ett inkrementellt, ett absolut) som ofta har avfasningsproblem när små mängder vinkelfel introduceras. I stället har denna absoluta pulsgivare en optisk absolut skala med ett enda spår, som kombinerar den absoluta positionen och den inbäddade fasinformationen till en enda kod. Denna teknologi ger RESOLUTE UHV betydligt större inställningstoleranser (lutningstolerans ±0,5°) för snabb och enkel installation och överlägsen långsiktig tillförlitlighet, även om rörelseaxlarna sjunker ner eller förflyttas över tiden. Som ytterligare hjälp för installation och diagnos finns en integrerad lysdiod för inställning i läshuvudet.

Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 (säljs separat)

Advanced Diagnostic Tool ADTa-100

RESOLUTE-pulsgivarläshuvuden (märkta med ADT-symbolen) är kompatibla med Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 och ADT View-programvaran. De tillhandahåller heltäckande feedback för pulsgivardata i realtid för att hjälpa till vid mer utmanande installationer och diagnostik. Det intuitiva programvarugränssnittet kan användas för:

 • Fjärrkalibrering
 • Signaloptimering över hela axellängden
 • Digital avläsning av pulsgivarens position (relativt till skalan)
 • Export och sparande av data
 • Nollställning

Seriella gränssnitt

Seriella gränssnittBeskrivningDatabladKompatibla produkter
BiSS C

Renishaw stödjer BiSS C (enkelriktat) öppet protokoll för absoluta pulsgivare. BiSS C är ett seriellt höghastighetsgränssnitt, perfekt för dynamiska axlar som kräver hög acceleration, smidig hastighetsstyrning, utmärkt repeterbarhet och mycket hög positionsstabilitet.
RESOLUTE med BiSS C finns tillgänglig i versioner både med linjära och roterande (vinkel) pulsgivare, kompatibla med många olika styrenheter, drivsystem, DRO och PC-räknarkort med industristandard.

RESOLUTE BiSS C

Sida för BiSS C-kompatibla produkter

Panasonic

RESOLUTE med Panasonics seriella gränssnitt finns tillgängligt i linjära och roterande former. Den är kompatibel med drivenheter i A5- och A6-serien och har repeterbar feedback med hög upplösning för bättre servo- och hastighetsstyrning.

RESOLUTE Panasonic

Tekniska data

Mätningsstandard

Absolutkodad lågprofilring tillverkad i ett stycke rostfritt stål, standard ”A”-sektion med konisk innerdiameter eller ”B”-sektion med låg tröghet

Läshuvudsstorlek (LxBxH)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Skalans upplösning

Nominellt 30 μm

Värmeutvidgningskoefficient vid 20 °C15,5 ±0,5 μm/m/°C

Ringens ytterdiameter

52 mm till 550 mm

Systemnoggrannhet*

±5,49 till ±0,52 bågsekunder (beroende på ringens diameter)

Maximal hastighet

(Se datablad för detaljerad information)

36 000 rpm (på 52 mm-ring)

Seriella gränssnitt†

BiSS C, Panasonic

Upplösningar

BiSS C: 18 bitar, 26 bitar och 32 bitar

Panasonic: 23 bitar och 32 bitar

SDE (Sub-Divisional Error)

±40 nm

Elektrisk anslutning

Upp till 10 m kabellängd med kabel utan kontakt

Strömförsörjning

5 V ±10%, 250 mA @ 5 V (terminerad)

Vibration (under drift)

100 m/s2 max @ 55 Hz till 2 000 Hz

Stötar (ej under drift)

1 000 m/s2, 6 ms, ½ sinus

Arbetstemperatur

0 °C till +75 °C

Bake out-temperatur (ej under drift)

120 °C

Försegling

IP30

Kabelutförande

Silverpläterad, kopparflätad, enkelavskärmad. FEP-kärnisolering över tennpläterad kopparledning.

Se datablad för fullständig information.

*Systemets noggrannhet är graderingsfelet plus SDE. Graderingsnoggrannheten är den maximala skillnaden mellan vinkeln som mäts av ett enda läshuvud och den verkliga rotationen hos pulsgivaren enligt graderingen. Applikationsstörningar såsom excentricitet ingår inte.

Andra seriella gränssnitt tillkommer kontinuerligt.