Hoppa över navigering

Smarta appar för smartphones - Teknologi för probning nära till hands

Maj 2017

Renishaw, ett världsledande teknologiföretag, demonstrerar sitt ständigt förbättrade utbud av smartphoneappar för verktygsmaskinprober och verktygsinställare på EMO Hannover 2017, Tyskland (18–23 september, hall 6, monter B46).

Användningen av mobilteknologi – smartphones och surfplattor – och deras tillhörande appar har blivit en etablerad del i vår vardag. Renishaw har utvecklat ett utbud av appar till smartphone som kan vara till stor hjälp för användare av probsystem för verktygsmaskiner.

GoProbe-appen

GoProbe är en teknologi som ingår i Renishaws senaste makrobaserade programvarupaket. Tillsammans med tillhörande träningsmaterial och referensverktyg för användaren är denna teknologi utvecklad för att göra det enkelt att använda Renishaws verktygsmaskinprober och verktygsinställare. Nyckeln till GoProbes enkelhet är dess programmeringsformat, som endast består av enkelradskommandon, vilket eliminerar behovet av omfattande kunskaper om maskinkoder och programmeringsmetoder.

Med GoProbe-appen kan användaren skapa detta enkelradskommando med bara några få snabba tryck, och välja den cykel som behövs från den meny som visas och fylla i en serie med datainmatningsfält. Kommandot skapas av appen och visas på skärmen, redo att matas in i CNC-verktygsmaskinens styrenhet. När det behövs finns ytterligare hjälp tillgänglig i form av animationer, hjälpbilder och tillhörande text.

Appen stödjer spindelprober och verktygsinställare – inklusive senaste NC4 – vilket innebär att även nya och oerfarna användare snabbt kan lära sig att programmera de grundläggande cyklerna för probning och verktygsinställning.

En enda installation av appen stödjer kodgenerering för många olika typer av konfigurationer och styrenheter, och kan enkelt växlas till alla de språk som stöds.

Trigger Logic™ app

Renishaws verktygsmaskinprober levereras med flera anpassningsbara inställningar så att de kan konfigureras för en specifik applikation. Denna anpassningsteknik kallas Trigger Logic™.

Med Trigger Logic-appen får användaren en förenklad metod för att anpassa sina Renishaw-probinställningar, som är snabbare och enklare än att följa traditionella utskrivna instruktioner. En serie med integrerade illustrationer och videor förklarar tydligt konfigurationsprocessen när mer information behövs.

Appen är lämplig för användning med både optiska prober och radioprober – inklusive verktygsinställare – och kan också användas för att hitta och koppla ihop radioprober tillsammans med de kombinerade radiogränssnitts- och mottagarenheter som finns tillgängliga från Renishaw.

Renishaws mobilappar finns tillgängliga i hela världen, stödjer fler än 15 språk och kan laddas ner kostnadsfritt (för iOS and Android™) från App Store® och från Google Play.

App store-ikon Google play-ikon
Renishaws appar finns tillgängliga i Kina via Baidu och Tencent.

Android och Google Play är varumärken som tillhör Google Inc.

Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.