Hoppa över navigering

Transport- och detaljöverföringssystem

Den perfekta lösningen för en produktionsmiljö med CMM, eller där tunga och svårlastade komponenter inspekteras.

Transportsystem

I produktionsmiljöer, där hög inspektionsgenomströmning krävs, kan ett transportsystem avsevärt minska den totala tiden för att mäta en komponent. Transportsystem kan noggrant placera fixturen i en maskins mätvolym och föra den närmare användaren för att avsevärt underlätta laddningen av komponenter. När skydd eller inhägnader används på fabriksgolvets koordinatmätmaskiner är ett transportsystem ovärdeligt.

Renishaw har flera alternativ för transportsystem som kan anpassas för att passa alla applikationer:

Fast linjär skentransportör

Detta transportsystem är idealiskt för att flytta detaljer på och av en CMM eller för att flytta fixturer/detaljer in och ur en inhägnad CMM. Linjära skenor möjliggör smidig förflyttning av den övre plattan. Inbyggda stopp med låsstift möjliggör att plattan säkras i lastpositionen och i den slutliga positionen på en CMM.

Transportör med multifixtur-station

Dessa transportsystem är anpassade för att passa flera fixturer/detaljer som har en hög inspektionsvolym. Fixturerna/detaljerna är placerade utanför koordinatmätmaskinerna i individuella förladdningsstationer för att underlätta hanteringen för användaren. De dras sedan ut ur förladdningspositionen och trycks ner i huvudtransportören till koordinatmätmaskinen. När den är på plats placeras transportörplattan på kinematiska stift för repeterbar placering. Antalet fixturstationer kan konstrueras för att passa dina exakta behov. Det grundläggande systemet används manuellt, men automatiserade alternativ finns tillgängliga för rörliga delar med en knapptryckning.

Glidskenstransportör

Detta skensystem är det enklaste och billigaste av våra system och fungerar bra för att flytta fixturer på och av en CMM. Skenorna kan monteras direkt på CMM-bordet eller uppe på en fixturbasplatta, och är tillverkade av Delrin®. En stålstödplatta för extra stöd kan läggas till som tillval. Det finns tre stopp som placerar fixturer på en repeterbar cell, och vid behov kan omkopplingsklämmor läggas till.

Visste du?

Vårt egna konstruktionsteam kan designa ett transport- och detaljöverföringssystem som uppfyller dina behov. Fråga efter en anpassad offert idag genom att kontakta oss via "De följande stegen"-länkar.

Galleri för transportsystem