Hoppa över navigering

Kundsupport för mätspetsar

Renishaw har ett beundransvärt rykte beträffande service och support.

Service och support

Renishaw har i över 30 år expanderat tack vare viljan att investera i världsomspännande sälj- och supportnätverk. Detta nätverk omfattar idag kontor i mer än 30 länder samt ett globalt nätverk av återförsäljare och ombud.

Fördelen för våra kunder är att det alltid finns över 100 000 mätspetsar i lager runt om i världen, vilket innebär snabb leverans.

Vi har erhållit vårt goda rykte tack vare vår support och engagemang gentemot våra kunder. Vid behov av teknisk rådgivning eller om problem uppstår så är vårt globala nätverk av personal alltid redo att ge råd och föreslå lämpliga utbytesprodukter.

Kunskapsmaterial

FAQ (vanliga frågor)

Visa vanliga frågor om Renishaws mätspetsar.

Hur vet du att du använder en äkta mätspets från Renishaw?

De flesta av våra mätspetsar har Renishaw-logotypen tryckt på hållaren. De levereras alla i plastlådor med holografiska etiketter.

Vilken klass av kulor använder du?

Alla Renishaws mätspetsar använder kulor av klass 5 som standard.

Vad är skillnaden mellan klass 5- och klass 3-kulor?

Renishaw använder klass 5 (0,13 mikron) rubinkulor som standard. Men om du använder en CMM med hög precision kanske du får bättre mätresultat med våra klass 3 (0,08 mikron) rubinkulor.


Hur vet jag om min mätspets har en rubinkula av klass 3?

Mätspetsar med hög noggrannhet från Renishaw har ett skaft belagt med titannitrid (guldfärgat). På detta sätt kan användaren skilja klass 3-mätspetsen från vårt standardutbud med klass 5.

Uppfyller Renishaws mätspetsar RoHS?

Utbudet av mätspetsprodukter uppfyller RoHS. Läs hela vårt meddelande här.

Vilken är den minsta kuldiametern vi kan tillverka?

0,3 mm som standard, men vi har erbjudit en rubinkula på 0,12 mm som en specialkonstruktion. Notera att tillgängligheten på små kulor kan variera.

Hur beställer jag specialanpassade mätspetsar?

Kontakta det lokala Renishaw-kontoret eller fyll ett beställningsformulär som kan laddas ned på vår webbplats eller webbutik.

Påverkar temperaturförändringar mätningen?

Ja, även små temperaturskillnader kan orsaka mätfel. Du kan minimera sådana fel genom att välja rätt material för mätspetsskaftet eller förlängningen. Mer information finns i vår guide om mätspetsmaterial.

Varför har vissa skivor rullar?

En enkel skiva kräver bara kalibrering för en diameter, men detta begränsar den effektiva mätningen till endast x- och y-riktningen. Med en rulle kan du kalibrera och därför mäta i z-riktningen.

Vad betyder EWL?

Effektiv arbetslängd (Effective Working Length). Detta mäts från kulans mittpunkt till den punkt där skaftet träffar ytan vid mätning ”normalt” till detaljen.