Hoppa över navigering

MODUS™ metrologiprogramvara

Renishaws mjukvara MODUS gör avancerade mätningar enkla.

MODUS-programvaran är en kraftfull plattform för utveckling och körning av inspektionsprogram, och har fullständigt stöd för den nya revolutionerande 5-axliga REVO-mätteknologin.

 • MODUS realtidsrapportering – stor modell Fullständigt stöd för I++ DME-kompatibla mätstyrenheter, inklusive Renishaws UCC-serie med universalstyrenheter för CMM
 • Fullständig kompatibilitet med REVO
 • CAD-driven offlineprogrammering, med stöd för neutrala format som IGES, STEP, Parasolid® och VDA-FS
 • Högkvalitativ integration med CATIA® (v5 och v4), Siemens® NX™ (tidigare Unigraphics®), Pro/E® och Solidworks® CAD/CAM-lösningar
 • Fullständig rörelsesimulering inklusive 5-axliga rörelser
 • Eget DMIS-stöd
 • Certifierade matematiska algoritmer
 • Kraftfulla rapporter – text och grafik
 • Flexibla rapporterade utdata inklusive certifierad Q-DAS

Kraftfulla mätprogram

MODUS skärmbild som visar mätning av blisk

Renishaws programvara MODUS tillhandahåller en kraftfull plattform för 5-axlig mätning. Ett konfigurerbart användargränssnitt gör det möjligt att utveckla DMIS-program offline, inklusive ritningsgeometri, inbäddade mått och toleransdata från CAD, med fullständig simulering. Programvaran innefattar certifierade algoritmer för detaljmätning, detaljkonstruktion och inriktning.

Programmen kan skapas offline, direkt från CAD, med skärmbaserad probvägsverifiering. Både CMM-miljön, fixturen och detaljens placering på maskinen kan definieras, vilket möjliggör fullständig simulering för 5-axliga mätprogram. Det minimerar den improduktiva CMM-tiden eftersom programmen kommer till maskinen körklara – med ett mycket begränsat behov av uttestning eller inget sådant behov alls.

Standards ger kompatibilitet

Skärmbild med realtidsrapportering i MODUS

MODUS bygger på erkända branschstandarder som DMIS, I++ DME, DML och Microsoft® SQL Server, och maximerar kompatibiliteten med användarens befintliga program och rapporter. Flexibla rapportalternativ innefattar textbaserade och grafiska rapporter. Resultatdata kan exporteras i många olika format, inklusive certifierat Q-DAS för omfattande SPC-analys.

Rapporteringsfunktionerna hos MODUS är omfattande och innefattar traditionella CMM-textrapporter med heltäckande användardefinierad formatering. Grafisk rapportering gör det möjligt att presentera resultat relativt CAD-modellen, inklusive som diagram eller 3D-formplottning för många detaljer.

Framtidssäker

Mätprogrammet MODUS är en framtidssäkrad investering som ger garanterad tillgång till de senaste sensor- och styrsystemen från Renishaw.

Detta innefattar även framtidens sensorer för det femaxliga mätsystemet REVO, inklusive ytkvalitetsmätning.

Släpp loss den dolda potentialen i era CMM

Läs en rapport som beskriver möjligheterna att förbättra mätningskapaciteten och prestandan hos befintliga CMM genom eftermontering av toppmodern programvara, styrenhet och sensorer.

 • Vitbok: Släpp loss den dolda potentialen i era koordinatmätmaskiner (CMM)

  Mätning är avgörande för alla tillverkningsföretag, och ger nödvändig information för att styra alla processer och verifiera produkter. Men äldre koordinatmätmaskiner (CMM) kan lätt bli flaskhalsar om företaget inte håller jämna steg med de växlande behoven inom mättekniken. Framsteg i sensorteknik, mätprogram och styrteknik ger nu möjlighet att förvandla befintliga CMM så att de kan ge högre noggrannhet, snabbare mätningar, högre automationsgrad och nya funktioner, samtidigt som du kan dra full nytta av CAD-driven programmering. I dagens ekonomiska klimat är en uppgradering en klok åtgärd både ekonomiskt och ekologiskt.

.

CMM-inspektion produktinformation