Hoppa över navigering

Renishaw presenterar en ny prob för ytbehandling för REVO®-multisensor-systemet på EMO Hannover 2017

Juni 2017

Renishaw, en världsledande tillverkare av utrustning för koordinatmätmaskiner (CMM), visar sin nya förbättrade prob för ytbehandling (Surface Finish Measurement Probe, SFP2), avsedd att användas med det 5-axliga mätsystemet REVO på CMM, på EMO Hannover 2017, Tyskland (18–23 september, hall 6, monter B46).

SFP2-proben ökar kapaciteten att mäta ytfinhet för REVO-systemet, vilket även ger möjligheten till  kontaktscanning med hög hastighet och optisk mätning på samma CMM.

Att kombinera mätning av ytans kvalitet och inspektion av mått på CMM ger oöverträffade fördelar jämfört med traditionella inspektionsmetoder som kräver en separat process. SFP2 drivs av en 5-axling mätteknologi, och dess ytkvalitetsmätning ger avsevärd tidsbesparing, minskad hantering av detaljen och en större avkastning från investeringen i CMM.

SFP2-systemet består av en prob och ett antal moduler, och är automatiskt utbytbar med alla andra probalternativ som finns tillgängliga för REVO, vilket ger flexibiliteten att enkelt välja det optimala verktyget för att inspektera många olika mått, allt på en enda CMM-plattform. Data från flera sensorer refereras automatiskt till ett gemensamt mätvärde.

Ytbehandlingssystemet hanteras av samma I++ DME-kompatibla gränssnitt som REVO-systemet, och fullständig funktionalitet för användaren tillhandahålls av Renishaws metrologiprogramvara MODUS™ .

Renishaws prisbelönta 5-axliga mätsystem REVO är det enda skanningssystemet för koordinatmätmaskiner som samtidigt kontrollerar rörelsen hos tre maskin- och två huvudaxlar medan data om arbetsstycket samlas in. Med dess utbud av 2D- och 3D-kontaktprober, ytbehandlingsprober och kontaktfria optiska prober ger REVO-systemet dramatiska fördelar när det gäller hastighet och noggrannhet vid detaljinspektion på CMM.

Från 18–23 september kan besökare se en demonstration av det nya SFP2-systemet i Renishaws monter på EMO Hannover 2017.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.