Hoppa över navigering

RLD10 planspegelinterferometer

Planspegelinterferometrar lämpliga för XY-scenapplikationer.

RLD10-detektorhuvuden innehåller interferometeroptiken, ett unikt flerkanaligt kantdetekteringssystem, laserslutare och integrerad strålriktare. Varianter med både 0° och 90° av RLD10-detektorhuvudet finns tillgängliga.

Egenskaper och fördelar

  • Dubbelaxliga lösningar - planspegelsystem med dubbla axlar är den idealiska lösningen för XY-scenapplikationer.
  • Hög upplösning - planspegelsystem kan också användas för applikationer där en högre upplösning krävs jämfört med retroreflektorsystem.
  • Känsliga miljöer - detektorhuvuden med planspegelinterferometer finns också tillgängliga som en variant med låg effekt. Lämpligt för applikationer som kräver lägre effektförluster än specificerade < 2 W för standard RLD10.
RLD-detektorhuvuden med speglar

Specifikationer

Axelrörelse0 m till 1 m
Upplösning (konfigurerad med RLU)

Analog kvadratur = λ/4 (158 nm)
Digital kvadratur = 10 nm
RPI20 upplösning = 38,6 pm

Systemets icke-linearitetsfel* (SDE)

*exklusive gränssnitt

<±2,5 nm under 50 mm/sek. med >70 % signalstyrka
<±7,5 nm vid 1 m/sek. med >50% signalstyrka
Maximal hastighetUpp till 1 m/sek.


Icke-vakuumtillämpningar kräver någon form av refraktiv indexkompensering för att upprätthålla noggrannheten under växlande omgivningsförhållanden. Renishaw erbjuder kompenseringssystemet RCU10 för att kompensera för växlingar i realtidskvadratur.

Upplösningar på 38,6 pikometer kan uppnås genom att ett parallellt RPI20-gränssnitt integreras i RLE-systemet. Detta gränssnitt tar emot differentiella analoga sinus-/cosinussignaler på 1 Vpp och har ett parallellt utdataformat. För mer information om våra tillbehör, se kompenseringssystemet RCU10 och laserpulsgivargränssnitt

Produktinformation